“Belediye Bodrum’a ölüm emri verdi!”

GÜNDEM 05.09.2021 - 10:54, Güncelleme: 05.09.2021 - 10:54
 

“Belediye Bodrum’a ölüm emri verdi!”

Son günlerde yüzde 1000’e varan emlak vergisi artışları, her kesimden büyük tepki görürken Bodrum Güçbirliği Derneği de konuyla ilgili açıklama yaptı.
Bodrum Belediyesi’nin emlak vergilerine yaptığı, yer yer yüzde 1000’e varan fahiş artış, Bodrum’un en çok tartıştığı konu oldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla yapılan inanılmaz artış, her kesimden büyük tepki alırken, Bodrum Güçbirliği Derneği de konuyla ilgili bir açıklama yaparak mağdur olan tüm vatandaşların Bodrum Belediyesi’ne dava açmasını önerdi.   BODRUM’U ULTRA ZENGİNLERE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ Emlak vergisinde yapılan fahiş artışın sadece ultra zenginlere yarayacağını, ömrü boyunca birikim yapıp, güç bela bir mülk ya da arazi sahibi alan vatandaşların büyük mağduriyet yaşayacağını söyleyen Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum Belediyesi’ne bu kararını gözden geçirmesi tavsiyesinde bulundu.   Bodrum Belediyesi’nin bu fahiş artışla Bodrum’a ölüm emri verdiğini söyleyen Kayhan; “ailesinden kalan, kendisi de 50 yıldır inatla miras kalan mandalina bahçesi için geçen yıl 5 bin lira emlak vergisi ödeyen Mehmet Amca, bu yıl 40 bin lira ödeyecek. Bu para nasıl ödenecek? Elbette ödenemeyecek. Mehmet Amca’da aile yadigarı mandalina bahçesini satıp, içi kan ağlayarak betona dönmesine şahit olacak. Çünkü Mehmet Amca’nın başka şansı yok. İşte binlerce Bodrumlu tam da bu durumda. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras böyle bir kararı nasıl alır, inanılır gibi değil. Bodrum’u rant kapısı olarak gören ultra zenginleri bu vergiler etkilemez. Tam tersi onlar için bu büyük bir fırsat. Çünkü bu kişiler şimdi emlak vergisini ödeyemeyecek olanların mülklerini arazilerini satın alıp Bodrum’u daha da çok betona gömecek. Bodrum Belediyesi bu kabul edilemez kararla Bodrum’a ölüm vermiştir” dedi.   Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum’da tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, Bodrum Belediyesi’nin bu kararından vazgeçmesi için baskı kurması gerektiğini söyledi. Astronomik zamlar için yargı yolunun açık olduğunu hatırlatan Serdar Kayhan; “Mağdur olacak binlerce vatandaşımız şimdi ne yapacağını, bu paraları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Ancak yargı yolu açık. Vatandaşlarımıza Bodrum Belediyesi geri adım atmadığı takdirde dava açmalarını öneriyoruz. Kimse kusura bakmasın ama biz Bodrumlular olarak ilçemizin ultra zenginlere daha fazla peşkeş çekilmesine göz yummayacağız” dedi.
Son günlerde yüzde 1000’e varan emlak vergisi artışları, her kesimden büyük tepki görürken Bodrum Güçbirliği Derneği de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bodrum Belediyesi’nin emlak vergilerine yaptığı, yer yer yüzde 1000’e varan fahiş artış, Bodrum’un en çok tartıştığı konu oldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla yapılan inanılmaz artış, her kesimden büyük tepki alırken, Bodrum Güçbirliği Derneği de konuyla ilgili bir açıklama yaparak mağdur olan tüm vatandaşların Bodrum Belediyesi’ne dava açmasını önerdi.

 

BODRUM’U ULTRA ZENGİNLERE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ

Emlak vergisinde yapılan fahiş artışın sadece ultra zenginlere yarayacağını, ömrü boyunca birikim yapıp, güç bela bir mülk ya da arazi sahibi alan vatandaşların büyük mağduriyet yaşayacağını söyleyen Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum Belediyesi’ne bu kararını gözden geçirmesi tavsiyesinde bulundu.

 

Bodrum Belediyesi’nin bu fahiş artışla Bodrum’a ölüm emri verdiğini söyleyen Kayhan; “ailesinden kalan, kendisi de 50 yıldır inatla miras kalan mandalina bahçesi için geçen yıl 5 bin lira emlak vergisi ödeyen Mehmet Amca, bu yıl 40 bin lira ödeyecek. Bu para nasıl ödenecek? Elbette ödenemeyecek. Mehmet Amca’da aile yadigarı mandalina bahçesini satıp, içi kan ağlayarak betona dönmesine şahit olacak. Çünkü Mehmet Amca’nın başka şansı yok. İşte binlerce Bodrumlu tam da bu durumda. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras böyle bir kararı nasıl alır, inanılır gibi değil. Bodrum’u rant kapısı olarak gören ultra zenginleri bu vergiler etkilemez. Tam tersi onlar için bu büyük bir fırsat. Çünkü bu kişiler şimdi emlak vergisini ödeyemeyecek olanların mülklerini arazilerini satın alıp Bodrum’u daha da çok betona gömecek. Bodrum Belediyesi bu kabul edilemez kararla Bodrum’a ölüm vermiştir” dedi.

 

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum’da tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, Bodrum Belediyesi’nin bu kararından vazgeçmesi için baskı kurması gerektiğini söyledi. Astronomik zamlar için yargı yolunun açık olduğunu hatırlatan Serdar Kayhan; “Mağdur olacak binlerce vatandaşımız şimdi ne yapacağını, bu paraları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Ancak yargı yolu açık. Vatandaşlarımıza Bodrum Belediyesi geri adım atmadığı takdirde dava açmalarını öneriyoruz. Kimse kusura bakmasın ama biz Bodrumlular olarak ilçemizin ultra zenginlere daha fazla peşkeş çekilmesine göz yummayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.