Bodrum'da Yaralı Halde Bulundu

DİĞER 24.12.2016 - 09:00, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum'da Yaralı Halde Bulundu

Bodrum’da yaralı halde bir Bayağı Balaban kuşu, eski avcı Murat Şevk tarafından bulundu. Nesli tükenmekte olan kuşu yetkililer büyük bir özenle koruma altına aldı.
Dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan Bayağı Balaban kuşu,Bodrum’da  yaralı halde bulundu. Türkiye'de ender rastlanan bir kuş türü olan kuş, yetkililer tarafından koruma altına alındı.   GÖRÜR GÖRMEZ BİLDİRDİ   Bodrum'da sabah iş yerine gitmek için evden çıkan İş adamı Murat Şevk kapısının önünde yaralı halde nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan ve Türkiye'de çok ender görülen Balaban kuşunu buldu. Eskiden avcılık yapan Şevk kuşu görür görmez Balaban kuşu olduğunu fark edince Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne haber verdi. Şevk, yaklaşık 1 metre uzunluğunda olan kuşu bir karton kutuya koyarak muhafaza etmeye çalıştı. Balıkçıgiller türünden olan kuşa et ve balık ile besleyen Şevk, doğada ender görülen kuşu hayatta tutmaya çalıştı.   AYAĞINDA SAÇMA İZLERİ VAR   Şevk, kuşu evinin kapısının önünde bulduğunu söyleyerek, "Kapının önüne düşmüş bir halde buldum bu kuşu. Ben eski avcı olduğum için baktım ender hayvanlardan Balaban kuşu, aldım evime koydum. Bu kuş balık yiyerek hayatını sürdürür. Balıkçıgiller türünde etçil bir kuştur. Bunlarla ilgilenen bir kurum var. Onlara haber verdik gelip alacaklar bizde bekliyoruz gelmelerini. Tahmin ediyorum yaralı bu kuş. Amatör bir avcı ateş etti ve hayvanı yaraladı diye düşünüyorum; çünkü ayağında saçma izleri var. Çok kıymetli ve değerli bir hayvandır. Umarım bir an önce tedavisini yapıp doğaya salarlar." dedi.   KORUMA ALTINA ALINDI   Büyük tıknaz yapılı ve yoğun çizgili kahverengi tüylü olan kuşun tam adının Bayağı Balaban (Botaurus stellaris), olduğu yetkililer tarafından bildirildi. Kuşun, gagasının ise oldukça sivri olması dikkatlerden kaçmadı. Ballıkçıgiller ailesinden olan Balaban kuşu olduğunu öğrenen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Muğla şubesine bağlı ekipler hemen harekete geçti. 110 kilometre yol gelen yetkililer akşam saatlerinde ilçeye vardı. Nesli tükenmekte olan Balaban kuşunu Şevk'in oğlu olan Mehmet Şevk'ten teslim alarak hızlı bir şekilde Gökova'da bulunan veterinere götürdü.   "BÜYÜK BİR İHTİMAL AVCILAR YANLIŞLIKLA VURDU"   Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplere kuşu teslim eden Mehmet Şevk babasının kuşu bulduğunu söyleyerek "Bu misafirimiz, babamın bahçesine gelmiş. Biz tam anlayamadık rahatsızlığının ne olduğunu, yetkili abilerimiz geldi almak için kuşu. Büyük bir ihtimal avcılar tarafından yanlışlık ile vurulup yaralanmış olmalı. Balaban kuşu, nesli tükenmekte olan bir kuş türü" ifadelerini kullandı.
Bodrum’da yaralı halde bir Bayağı Balaban kuşu, eski avcı Murat Şevk tarafından bulundu. Nesli tükenmekte olan kuşu yetkililer büyük bir özenle koruma altına aldı.

Dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan Bayağı Balaban kuşu,Bodrum’da  yaralı halde bulundu. Türkiye'de ender rastlanan bir kuş türü olan kuş, yetkililer tarafından koruma altına alındı.

 

GÖRÜR GÖRMEZ BİLDİRDİ

 

Bodrum'da sabah iş yerine gitmek için evden çıkan İş adamı Murat Şevk kapısının önünde yaralı halde nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan ve Türkiye'de çok ender görülen Balaban kuşunu buldu. Eskiden avcılık yapan Şevk kuşu görür görmez Balaban kuşu olduğunu fark edince Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne haber verdi. Şevk, yaklaşık 1 metre uzunluğunda olan kuşu bir karton kutuya koyarak muhafaza etmeye çalıştı. Balıkçıgiller türünden olan kuşa et ve balık ile besleyen Şevk, doğada ender görülen kuşu hayatta tutmaya çalıştı.

 

AYAĞINDA SAÇMA İZLERİ VAR

 

Şevk, kuşu evinin kapısının önünde bulduğunu söyleyerek, "Kapının önüne düşmüş bir halde buldum bu kuşu. Ben eski avcı olduğum için baktım ender hayvanlardan Balaban kuşu, aldım evime koydum. Bu kuş balık yiyerek hayatını sürdürür. Balıkçıgiller türünde etçil bir kuştur. Bunlarla ilgilenen bir kurum var. Onlara haber verdik gelip alacaklar bizde bekliyoruz gelmelerini. Tahmin ediyorum yaralı bu kuş. Amatör bir avcı ateş etti ve hayvanı yaraladı diye düşünüyorum; çünkü ayağında saçma izleri var. Çok kıymetli ve değerli bir hayvandır. Umarım bir an önce tedavisini yapıp doğaya salarlar." dedi.

 

KORUMA ALTINA ALINDI

 

Büyük tıknaz yapılı ve yoğun çizgili kahverengi tüylü olan kuşun tam adının Bayağı Balaban (Botaurus stellaris), olduğu yetkililer tarafından bildirildi. Kuşun, gagasının ise oldukça sivri olması dikkatlerden kaçmadı. Ballıkçıgiller ailesinden olan Balaban kuşu olduğunu öğrenen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Muğla şubesine bağlı ekipler hemen harekete geçti. 110 kilometre yol gelen yetkililer akşam saatlerinde ilçeye vardı. Nesli tükenmekte olan Balaban kuşunu Şevk'in oğlu olan Mehmet Şevk'ten teslim alarak hızlı bir şekilde Gökova'da bulunan veterinere götürdü.

 

"BÜYÜK BİR İHTİMAL AVCILAR YANLIŞLIKLA VURDU"

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplere kuşu teslim eden Mehmet Şevk babasının kuşu bulduğunu söyleyerek "Bu misafirimiz, babamın bahçesine gelmiş. Biz tam anlayamadık rahatsızlığının ne olduğunu, yetkili abilerimiz geldi almak için kuşu. Büyük bir ihtimal avcılar tarafından yanlışlık ile vurulup yaralanmış olmalı. Balaban kuşu, nesli tükenmekte olan bir kuş türü" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.