Bodrum’dan Ukrayna’ya yardım yağdı

YAŞAM 02.03.2022 - 15:27, Güncelleme: 02.03.2022 - 15:27
 

Bodrum’dan Ukrayna’ya yardım yağdı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğince başlatılan yardım kampanyasına, Bodrum’da yaşayan Ukraynalılar ile Türkler destek verdi.
Bodrum Ukraynalılar Derneğince, Ukrayna'daki kentlere gönderilmek üzere toplanan hijyen malzemeleri, çorap, iç giyim, bebek bezi, bebek maması, kuru gıda, konserve ve ilaçlar, ilçedeki bir otelde paketleniyor. Toplanan yardımların Antalya'dan gelecek araç ile İstanbul'a, oradan da Ukrayna'ya gönderileceği belirtildi. Paketlerin yanında Türklerin yazdığı mektupların da bulunduğu dikkati çekti. Derneğin üyelerinden Galina Ateş, yaptığı açıklamada, yardıma oteller ve şirketlerin de destek verdiğini söyledi. Tedirgin olduklarını anlatan Ateş, "Yardım etmek amacıyla toplanmış olmamız bize moral oluyor. Biz barış umuyoruz, tamamen ateşkes bekliyoruz. Konuşmalar başladı ama maalesef hala füzeler atılıyor. İnsanlar, çocuklar ölüyor. Güzel ülkemiz mahvoldu. Tarihsel alanlarımız yok oluyor. Bir an önce ateşkes olsun, Rus askerleri ülkemizden çıksın." diye konuştu.
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğince başlatılan yardım kampanyasına, Bodrum’da yaşayan Ukraynalılar ile Türkler destek verdi.

Bodrum Ukraynalılar Derneğince, Ukrayna'daki kentlere gönderilmek üzere toplanan hijyen malzemeleri, çorap, iç giyim, bebek bezi, bebek maması, kuru gıda, konserve ve ilaçlar, ilçedeki bir otelde paketleniyor.

Toplanan yardımların Antalya'dan gelecek araç ile İstanbul'a, oradan da Ukrayna'ya gönderileceği belirtildi.

Paketlerin yanında Türklerin yazdığı mektupların da bulunduğu dikkati çekti.

Derneğin üyelerinden Galina Ateş, yaptığı açıklamada, yardıma oteller ve şirketlerin de destek verdiğini söyledi.

Tedirgin olduklarını anlatan Ateş, "Yardım etmek amacıyla toplanmış olmamız bize moral oluyor. Biz barış umuyoruz, tamamen ateşkes bekliyoruz. Konuşmalar başladı ama maalesef hala füzeler atılıyor. İnsanlar, çocuklar ölüyor. Güzel ülkemiz mahvoldu. Tarihsel alanlarımız yok oluyor. Bir an önce ateşkes olsun, Rus askerleri ülkemizden çıksın." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.