Akademisyenler Engellilerle Buluştu

DİĞER 08.11.2016 - 16:24, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Akademisyenler Engellilerle Buluştu

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.
Bodrum Sağlık Vakfı Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde üç gün sürecek etkinliğe İstanbul, İzmir, Bolu, Kayseri, Eskişehir ve Muğla'dan 70'e yakın akademisyen ve çok sayıda engelli öğrenci katılıyor.   Engelli bireylerle tek tek ilgilenen akademisyenler, onlarla seramik boyaması yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, engelli öğrencilerin de keyif aldığı gözlendi.   Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi sorumlusu Tarık Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştaya, öğretim üyelerinin ilgi gösterdiğini söyledi. Kartal, engelli bireyleri ve sanatçıları bir araya getirerek çeşitli seramik tekniklerinin uygulandığı çalıştayın amacının ortaya çıkan ürünleri satarak vakfa gelir elde etmek ve Bodrum'a kalıcı eserler bırakmak olduğuna dikkati çekti.   Farklı illerden gelen akademisyenleri engelli bireylerle buluşturduklarını ve misafirlerin bundan keyif aldığını ifade eden Kartal, engelli çocukların akademisyenlerle birlikte çeşitli seramik eserler üreteceğini belirtti. Kartal, üç gün sürecek çalıştay sonunda tamamlanan seramik eserlerin satışa sunulacağını ve buradan elde edilecek gelirin Bodrum Sağlık Vakfına bağışlanacağını anlattı.   "Zevkle katılıyorum'   Çalıştaya destek verenlerden 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Efe Türkel, etkinliğe 4 yıldan bu yana zevkle katıldığını dile getirdi.   Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerini de etkinliğe getirerek engelli bireylerle buluşturduğunu ifade eden Türkel, öğrencilerin birbirleriyle etkileşime geçerek sanatsal üretim yapmalarını sağladıklarına işaret etti.   Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Senem Ensari, çalıştayın engelli bireylerle karşılıklı bir rehabilitasyon çalışması olduğuna dikkati çekerek, ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Pınar Baklan Önal, engelli bireylerle birlikte seramik üzerine İngilizce olarak, "İhtiyacımız olan tek şey, barış ve sevgi" yazdıklarını söyledi. Önal, "Ben en çok bu duyguyu onlardan öğreneceğimizi düşünüyorum. O yüzden buradayım ve onlarla birlikte çalıştığım için çok mutluyum. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var." diye konuştu.   Çalıştay 11 Kasım'da sona erecek.
Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Bodrum Sağlık Vakfı Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde üç gün sürecek etkinliğe İstanbul, İzmir, Bolu, Kayseri, Eskişehir ve Muğla'dan 70'e yakın akademisyen ve çok sayıda engelli öğrenci katılıyor.

 

Engelli bireylerle tek tek ilgilenen akademisyenler, onlarla seramik boyaması yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, engelli öğrencilerin de keyif aldığı gözlendi.

 

Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi sorumlusu Tarık Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştaya, öğretim üyelerinin ilgi gösterdiğini söyledi. Kartal, engelli bireyleri ve sanatçıları bir araya getirerek çeşitli seramik tekniklerinin uygulandığı çalıştayın amacının ortaya çıkan ürünleri satarak vakfa gelir elde etmek ve Bodrum'a kalıcı eserler bırakmak olduğuna dikkati çekti.

 

Farklı illerden gelen akademisyenleri engelli bireylerle buluşturduklarını ve misafirlerin bundan keyif aldığını ifade eden Kartal, engelli çocukların akademisyenlerle birlikte çeşitli seramik eserler üreteceğini belirtti. Kartal, üç gün sürecek çalıştay sonunda tamamlanan seramik eserlerin satışa sunulacağını ve buradan elde edilecek gelirin Bodrum Sağlık Vakfına bağışlanacağını anlattı.

 

"Zevkle katılıyorum'

 

Çalıştaya destek verenlerden 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Efe Türkel, etkinliğe 4 yıldan bu yana zevkle katıldığını dile getirdi.

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerini de etkinliğe getirerek engelli bireylerle buluşturduğunu ifade eden Türkel, öğrencilerin birbirleriyle etkileşime geçerek sanatsal üretim yapmalarını sağladıklarına işaret etti.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Senem Ensari, çalıştayın engelli bireylerle karşılıklı bir rehabilitasyon çalışması olduğuna dikkati çekerek, ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Pınar Baklan Önal, engelli bireylerle birlikte seramik üzerine İngilizce olarak, "İhtiyacımız olan tek şey, barış ve sevgi" yazdıklarını söyledi. Önal, "Ben en çok bu duyguyu onlardan öğreneceğimizi düşünüyorum. O yüzden buradayım ve onlarla birlikte çalıştığım için çok mutluyum. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var." diye konuştu.

 

Çalıştay 11 Kasım'da sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.