Bakanın Bodrum yatırımı polemiği devam ediyor

TURİZM 10.12.2020 - 12:34, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bakanın Bodrum yatırımı polemiği devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, Bakanlığın TBMM’ Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında şirketinin Bodrum’da otel alması ile ilgili eleştirileri yanıt verirken yaptığı açıklama için ‘Kabul edilemez, özrü kabahatinden büyük” dendi.
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Kamu görevini yerine getiren Bakan'ın aynı zamanda Bakanlığının yetki alanı içerisinde ticari faaliyet yürütmesi yasal olmasına rağmen ahlaki değildir” dedi.   "ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK" Bakan Ersoy'un şirketinin arazisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli  arazinin  üzerindeki bir otel satın almasını normalleştirmeye çalışan açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Budak, bakan Ersoy'un hem bakan hem de tüccar gömleğini aynı anda giymesinin sakıncalı olduğu belirterek " Kamu görevini yerine getiren Bakan'ın aynı zamanda Bakanlığının yetki alanı içerisinde ticari faaliyet yürütmesi yasal olmasına rağmen ahlaki değildir. Herhangi bir hukuk devletinde böyle bir uygulama göremezsiniz. Bakanın özrü kabahatinden büyük, derhal istifa etmeli" dedi.   SEKTÖRÜN KRİZİNİ KENDİ LEHİNE FIRSATA ÇEVİRİYOR Turizm Bakanı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2021 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sırasında "Ben otuz yıldır turizm sektöründeyim ve 2003'ten beri otel alıp satarım" diyerek durumu normalleştirmeye çalışmasının en az ticari faaliyetlerini sürdürmesi kadar büyük bir skandal olduğuna değinen Budak şunları söyledi:   " Açıklamalarından anlıyoruz ki Sayın Bakan kamu gücünü elinde bulundururken aynı zamanda ticari faaliyette bulunmasını görmezden gelmemizi istiyor. Sayın Bakan pandemide can çekişen turizm sektörünü kurtarmaya odaklanmıyor. Sektörün yaralarını sarmaya çabalamıyor. Bunun yerine zorda kalan otelleri satın almanın derdine düşmüş, krizi fırsata çeviriyor. Kamu gücünü elinize almışsınız, kamu gücünü özel ticari çıkarlarınız için kullanıyorsunuz. Sonrada hiçbir şey olmamış gibi bunun normal olduğunu söylüyorsunuz. Bu nasıl pişkinliktir. Bir yandan turizm sektöründe hem denetleyen hem düzenleyen devletin en güçlü makamı olan Bakanlık koltuğunda oturacaksın, diğer yandan da Bakanlığın tahsisi olan kurulu oteli alacaksın. Hem ev sahibi hem kiracı olamazsınız"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, Bakanlığın TBMM’ Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında şirketinin Bodrum’da otel alması ile ilgili eleştirileri yanıt verirken yaptığı açıklama için ‘Kabul edilemez, özrü kabahatinden büyük” dendi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Kamu görevini yerine getiren Bakan'ın aynı zamanda Bakanlığının yetki alanı içerisinde ticari faaliyet yürütmesi yasal olmasına rağmen ahlaki değildir” dedi.

 

"ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK"

Bakan Ersoy'un şirketinin arazisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli  arazinin  üzerindeki bir otel satın almasını normalleştirmeye çalışan açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Budak, bakan Ersoy'un hem bakan hem de tüccar gömleğini aynı anda giymesinin sakıncalı olduğu belirterek " Kamu görevini yerine getiren Bakan'ın aynı zamanda Bakanlığının yetki alanı içerisinde ticari faaliyet yürütmesi yasal olmasına rağmen ahlaki değildir. Herhangi bir hukuk devletinde böyle bir uygulama göremezsiniz. Bakanın özrü kabahatinden büyük, derhal istifa etmeli" dedi.

 

SEKTÖRÜN KRİZİNİ KENDİ LEHİNE FIRSATA ÇEVİRİYOR

Turizm Bakanı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2021 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sırasında "Ben otuz yıldır turizm sektöründeyim ve 2003'ten beri otel alıp satarım" diyerek durumu normalleştirmeye çalışmasının en az ticari faaliyetlerini sürdürmesi kadar büyük bir skandal olduğuna değinen Budak şunları söyledi:

 

" Açıklamalarından anlıyoruz ki Sayın Bakan kamu gücünü elinde bulundururken aynı zamanda ticari faaliyette bulunmasını görmezden gelmemizi istiyor. Sayın Bakan pandemide can çekişen turizm sektörünü kurtarmaya odaklanmıyor. Sektörün yaralarını sarmaya çabalamıyor. Bunun yerine zorda kalan otelleri satın almanın derdine düşmüş, krizi fırsata çeviriyor. Kamu gücünü elinize almışsınız, kamu gücünü özel ticari çıkarlarınız için kullanıyorsunuz. Sonrada hiçbir şey olmamış gibi bunun normal olduğunu söylüyorsunuz. Bu nasıl pişkinliktir. Bir yandan turizm sektöründe hem denetleyen hem düzenleyen devletin en güçlü makamı olan Bakanlık koltuğunda oturacaksın, diğer yandan da Bakanlığın tahsisi olan kurulu oteli alacaksın. Hem ev sahibi hem kiracı olamazsınız"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.