Bodrum’a sporu sevdiren adam; Mesut Yeke

SPOR 24.01.2018 - 10:39, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum’a sporu sevdiren adam; Mesut Yeke

Bodrum’un en değerli spor eğitmenlerinden Mesut Yeke ile başarı hikayesini ve çocuklara yönelik düşüncelerini konuştuk. Ünlü eğitimci çocuklarda spora başlama yaşından eğitime kadar bir çok konuya açıklık getirdi.
İşte Konacık’ta bulunan Bodrum MY GYMnastics Hareket Eğitimi ve Koordinasyon Merkezi’nin de işletmeciliğini yapan Mesut Yeke’nin hikayesi ve çocuklarda spor düşünceleri; Spora Sakarya’nın Karasu ilçesinde herkes gibi artık özlemini duyduğumuz mahalle aralarında çocuk yaşlarda başladım. 1990 yılında amatör bir kulüpte lisanslı futbolcu olarak devam ettim. Lise çağlarımda hem okul takımında, hem de amatör bir kulüpte futbol oynarken tam da bu günlerimi hayal ediyordum. Mesleğim spor eğitmenliği olmalıydı. 1995 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden eğitimi Spor Yüksek Okulu’nu (spor akademisi) kazanarak, hayalimin ilk adımını atmış oldum. 4 yıl süren eğitimimi tamamladıktan sonra çeşitli kurumlarda fitness, pilates, tenis, yüzme, cimnastik vb. dallarda eğitmenlik yaptım. 2006 yılında son durağım Bodrum oldu. 2012 yılına kadar Bodrum’da çeşitli kurumlarda SPA yöneticiliği, fitness -pilates  eğitmenliği yaptıktan sonra, kendi spor salonumu açmak için hazır olduğumu htim. 2013 yılında 60 m2 butik bir pilates stüdyosu ile başladım. 2017 yılının başında kızım Eylül 4 yaşında olduğunda, bütün sporların temeli olan jimnastik sporuna başlatmak istedim. Ancak Bodrum’da bu konuda yeterli bir salon yoktu. 2017 yılı başında şu an işletmesini yaptığım MY GYMnastics 'Hareket Eğitimi ve Koordinasyon Merkezi'ni kurdum. 320 m2’lik salonumuzda stüdyo derslerinin (pilates, zumba, yoga, trx, vb.) yanı sıra 2-12 yaş temel jimnastik eğitimi veriyoruz. Üniversitenin Jimnastik Antrenörlük bölümü mezunu, aynı zamanda yüksek lisans öğrencisi olan Kadir Aktaş yönetiminde verilen temel jimnastik eğitimleri, şimdilik hafta sonları 10:00-19:00 saatleri arasında yapılıyor. Amacımız, sporların temeli olan jimnastiğe tüm çocukların erken yaşta başlaması. Bugün ülkemizde tartışılan 'Neden ülkemizde yeterince başarılı sporcu yetişmiyor?' sorusunun cevaplarından biri de alt yapı eksikliği. Bilimsel olarak bir çocuğun herhangi bir spora başlama yaşı 7 ile 10 arasında olması gerekiyor.   Peki 2 ile 7 yaş arasındaki çocuklarımız ne yapıyor? Cevap: 1- Evde TV, tablet, pc ve çeşitli elektronik gereçlerle meşgul ediliyor, 2-Parklarda kaydırak ve tahterevallilerde, 3-Anaokulu ya da kreşlerde “masanın altından geç, sandalyenin üstünden atla” ile hareketleri sınırlandırılıyor.   Peki ilk disiplinli sporu ne zaman yapıyor? Cevap: Kışın soğuk değilse, yazın sıcak değilse 6-7 yaşında okulda.. Sonuç olarak; Disiplinli spora başlama yaşı sporda başarılı ülkeler gibi, 2 yaşına indirilmezse biz daha çook devşirme sporcularla mastürbasyon yapmaya devam ederiz. Tabi o ülkeler, 2-3 yaşında sporu mecburi hale getiriyorsa, gerekli tesis, ekipman da devler tarafından sağlanıyor.
Bodrum’un en değerli spor eğitmenlerinden Mesut Yeke ile başarı hikayesini ve çocuklara yönelik düşüncelerini konuştuk. Ünlü eğitimci çocuklarda spora başlama yaşından eğitime kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

İşte Konacık’ta bulunan Bodrum MY GYMnastics Hareket Eğitimi ve Koordinasyon Merkezi’nin de işletmeciliğini yapan Mesut Yeke’nin hikayesi ve çocuklarda spor düşünceleri;

Spora Sakarya’nın Karasu ilçesinde herkes gibi artık özlemini duyduğumuz mahalle aralarında çocuk yaşlarda başladım. 1990 yılında amatör bir kulüpte lisanslı futbolcu olarak devam ettim. Lise çağlarımda hem okul takımında, hem de amatör bir kulüpte futbol oynarken tam da bu günlerimi hayal ediyordum. Mesleğim spor eğitmenliği olmalıydı. 1995 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden eğitimi Spor Yüksek Okulu’nu (spor akademisi) kazanarak, hayalimin ilk adımını atmış oldum. 4 yıl süren eğitimimi tamamladıktan sonra çeşitli kurumlarda fitness, pilates, tenis, yüzme, cimnastik vb. dallarda eğitmenlik yaptım. 2006 yılında son durağım Bodrum oldu. 2012 yılına kadar Bodrum’da çeşitli kurumlarda SPA yöneticiliği, fitness -pilates  eğitmenliği yaptıktan sonra, kendi spor salonumu açmak için hazır olduğumu htim. 2013 yılında 60 m2 butik bir pilates stüdyosu ile başladım. 2017 yılının başında kızım Eylül 4 yaşında olduğunda, bütün sporların temeli olan jimnastik sporuna başlatmak istedim. Ancak Bodrum’da bu konuda yeterli bir salon yoktu. 2017 yılı başında şu an işletmesini yaptığım MY GYMnastics 'Hareket Eğitimi ve Koordinasyon Merkezi'ni kurdum. 320 m2’lik salonumuzda stüdyo derslerinin (pilates, zumba, yoga, trx, vb.) yanı sıra 2-12 yaş temel jimnastik eğitimi veriyoruz. Üniversitenin Jimnastik Antrenörlük bölümü mezunu, aynı zamanda yüksek lisans öğrencisi olan Kadir Aktaş yönetiminde verilen temel jimnastik eğitimleri, şimdilik hafta sonları 10:00-19:00 saatleri arasında yapılıyor. Amacımız, sporların temeli olan jimnastiğe tüm çocukların erken yaşta başlaması. Bugün ülkemizde tartışılan 'Neden ülkemizde yeterince başarılı sporcu yetişmiyor?' sorusunun cevaplarından biri de alt yapı eksikliği. Bilimsel olarak bir çocuğun herhangi bir spora başlama yaşı 7 ile 10 arasında olması gerekiyor.

 

Peki 2 ile 7 yaş arasındaki çocuklarımız ne yapıyor?

Cevap:

1- Evde TV, tablet, pc ve çeşitli elektronik gereçlerle meşgul ediliyor,

2-Parklarda kaydırak ve tahterevallilerde,

3-Anaokulu ya da kreşlerde “masanın altından geç, sandalyenin üstünden atla” ile hareketleri sınırlandırılıyor.

 

Peki ilk disiplinli sporu ne zaman yapıyor?

Cevap: Kışın soğuk değilse, yazın sıcak değilse 6-7 yaşında okulda..

Sonuç olarak;

Disiplinli spora başlama yaşı sporda başarılı ülkeler gibi, 2 yaşına indirilmezse biz daha çook devşirme sporcularla mastürbasyon yapmaya devam ederiz. Tabi o ülkeler, 2-3 yaşında sporu mecburi hale getiriyorsa, gerekli tesis, ekipman da devler tarafından sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.