Bodrum Belediyesi’nden 8 Mart etkinlikleri

YAŞAM 07.03.2021 - 13:03, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum Belediyesi’nden 8 Mart etkinlikleri

Bodrum Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. Günün anlam ve önemine özel etkinlikler arasında, Bodrum Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ile Türkan Saylan Spor Kompleksi açılışları da yer alıyor.
Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi'nin organizasyonu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde organize edilen etkinliklerin ilki Belediye Çarşı Cafe önünde gerçekleşecek. Şerife Bacı Kadın Platformu ile Ege Kadın Buluşması işbirliği ve Bodrum Belediyesi destekleriyle gerçekleşen Trafo Resim açılışı 8 Mart Pazartesi günü saat 10.00'da gerçekleşecek. Cevat Şakir Caddesi Gıda Çarşısı'nda bulunan Belediye Çarşı Kafe önündeki Aydem'e ait trafo binasına resmedilen "Ege Kadın Buluşması" resmi düzenlenecek törenle tanıtılacak.   BODRUM BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILIYOR Kadınlara, kadın haklarına, kadınlara yönelik proje ve çalışmalara öncelik veren Bodrum Belediyesi bünyesinde kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi ile çalışmaların hız kazandığı projeler Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Bodrum’da yaşayan kadınlara aile içi şiddet, boşanma durumu, işsizlik gibi sorunlarla mücadelede sosyal, psikolojik ve hukuki olarak danışmanlık hizmeti sağlamak, kadının güçlendirilmesine destek olmak amacıyla oluşturulan Bodrum Belediyesi Kadın Danışma Merkezi; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Cevat Şakir İş Merkezi’nde saat 10.30’da gerçekleştirilecek olan açılışla hizmet vermeye başlayacak.   "BODRUM'DA KADIN OLMAK" CANLI YAYINLANACAK Bu anlamlı günün diğer bir etkinliği ise moderatörlüğünü Didem Baydar'ın üstlendiği "Bodrum'da Kadın Olmak" konulu sohbet programı olacak. Meclis Üyesi Av. Ayşenaz Gültekin Öncel, Bitez Muhtarı Seda Özgüçlü, Eğitim-Sen Sekreteri Ada Köse ve zeytinyağı üreticisi Huri Can'ın konuk olacağı program Bodrum Belediyesi Youtube ve Facebook hesaplarından saat 12.30 itibariyle canlı olarak yayınlanacak.   ŞİRİN TEKELİ'NİN ADI O SOKAKTA YAŞATILACAK Doç.Dr. Şirin Tekeli anısına, 2020 Aralık ayı meclis toplantısında, Bitez Mahallesi 1961 Sokak isminin “Şirin Tekeli Sokak” olarak değiştirilmesine karar verilmişti. Yaşamının bir bölümünü Bodrum'da geçiren Türkiye'deki ikinci dalga kadın hareketinin içinde öncü olmuş, kadın hakları savunucusu, feminist yazar ve aktivist Şirin Tekeli'nin adının verildiği sokakta düzenlenecek olan merasimin başlama saati ise 14.30 olacak.   TÜRKAN SAYLAN SPOR KOMPLEKSİ HİZMETE GİRİYOR 2020-2021 THF Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde namağlup lider, EHF Avrupa Kupası’nda ise yarı finale yükselen temsilcimiz Yalıkavakspor’un antrenmanlarını yapıp maçlarını oynayacağı yeni çok amaçlı spor tesisinin çalışmaları tamamlandı. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle hayırsever iş insanları tarafından yaptırılan Yalıkavak Spor Salonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde saat 16:00’da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla hizmete açılacak.
Bodrum Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. Günün anlam ve önemine özel etkinlikler arasında, Bodrum Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ile Türkan Saylan Spor Kompleksi açılışları da yer alıyor.

Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi'nin organizasyonu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde organize edilen etkinliklerin ilki Belediye Çarşı Cafe önünde gerçekleşecek.

Şerife Bacı Kadın Platformu ile Ege Kadın Buluşması işbirliği ve Bodrum Belediyesi destekleriyle gerçekleşen Trafo Resim açılışı 8 Mart Pazartesi günü saat 10.00'da gerçekleşecek. Cevat Şakir Caddesi Gıda Çarşısı'nda bulunan Belediye Çarşı Kafe önündeki Aydem'e ait trafo binasına resmedilen "Ege Kadın Buluşması" resmi düzenlenecek törenle tanıtılacak.

 

BODRUM BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILIYOR

Kadınlara, kadın haklarına, kadınlara yönelik proje ve çalışmalara öncelik veren Bodrum Belediyesi bünyesinde kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi ile çalışmaların hız kazandığı projeler Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor.

Bodrum’da yaşayan kadınlara aile içi şiddet, boşanma durumu, işsizlik gibi sorunlarla mücadelede sosyal, psikolojik ve hukuki olarak danışmanlık hizmeti sağlamak, kadının güçlendirilmesine destek olmak amacıyla oluşturulan Bodrum Belediyesi Kadın Danışma Merkezi; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Cevat Şakir İş Merkezi’nde saat 10.30’da gerçekleştirilecek olan açılışla hizmet vermeye başlayacak.

 

"BODRUM'DA KADIN OLMAK" CANLI YAYINLANACAK

Bu anlamlı günün diğer bir etkinliği ise moderatörlüğünü Didem Baydar'ın üstlendiği "Bodrum'da Kadın Olmak" konulu sohbet programı olacak. Meclis Üyesi Av. Ayşenaz Gültekin Öncel, Bitez Muhtarı Seda Özgüçlü, Eğitim-Sen Sekreteri Ada Köse ve zeytinyağı üreticisi Huri Can'ın konuk olacağı program Bodrum Belediyesi Youtube ve Facebook hesaplarından saat 12.30 itibariyle canlı olarak yayınlanacak.

 

ŞİRİN TEKELİ'NİN ADI O SOKAKTA YAŞATILACAK

Doç.Dr. Şirin Tekeli anısına, 2020 Aralık ayı meclis toplantısında, Bitez Mahallesi 1961 Sokak isminin “Şirin Tekeli Sokak” olarak değiştirilmesine karar verilmişti. Yaşamının bir bölümünü Bodrum'da geçiren Türkiye'deki ikinci dalga kadın hareketinin içinde öncü olmuş, kadın hakları savunucusu, feminist yazar ve aktivist Şirin Tekeli'nin adının verildiği sokakta düzenlenecek olan merasimin başlama saati ise 14.30 olacak.

 

TÜRKAN SAYLAN SPOR KOMPLEKSİ HİZMETE GİRİYOR

2020-2021 THF Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde namağlup lider, EHF Avrupa Kupası’nda ise yarı finale yükselen temsilcimiz Yalıkavakspor’un antrenmanlarını yapıp maçlarını oynayacağı yeni çok amaçlı spor tesisinin çalışmaları tamamlandı.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle hayırsever iş insanları tarafından yaptırılan Yalıkavak Spor Salonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde saat 16:00’da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla hizmete açılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.