Bodrum’da 125 milyon liraya satılık ada!

EKONOMİ 19.04.2020 - 18:33, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum’da 125 milyon liraya satılık ada!

Bodrum’un Mavi Bayraklı koyunda bulunan Orak Adası'nın 27 bin metrekarelik alanı 125 milyon liraya internetten satışa çıkarıldı. Üzerinde 500 metrekarelik lüks bir villanın da yer aldığı yarım ada, özel veya turistik tesis amaçlı kullanılmak üzere alıcısını bekliyor. Koronavirüs karantinası nedeniyle ilana ilgi yoğun.
Habertürk'ten Gizem Türemen'in haberine göre, Bodrum Çiftlik’te Mavi Bayraklı,  3 tarafı denizle çevrili Orak Adası, emlak ofisi tarafından turistik tesis olarak satışa çıkarıldı. 16 Nisan’da açılan ilan bilgisine göre yarım adanın 27 bin metrekarelik açık alanı ve 650 metrekarelik kapalı alanı 125 milyon liraya satılık. Ağaçlarla dolu arazinin yanı sıra, 5 yıl önce bölgeye inşa edilmiş 3 katlı lüks bir villa da mevcut. Villada 10 adet oda yer alıyor. Ayrıca 150 metrekarelik bir müştemilat ve iskele de satış fiyatının içinde.   “İMARA AÇIK DEĞİL AMA OTEL OLARAK İŞLETİLEBİLİR" Emlakçının verdiği bilgiye göre; yarım adanın şu an satılık olan kısmı bir süre önce tatil amaçlı şahıs üzerine satın alındı. Ardından lüks villa inşa edilerek turistik tesis olarak kullanıldı. Sahibi işletmeye daha fazla devam etmek istemediğini söyleyerek satılığa çıkardı. “Ada imara açık değil ancak satın alan kişi tarafından bungalov gibi geçici konutlar yapılabilir. Alt yapısı hazır olduğu için özel ya da turistik tesis olarak kullanılabilir. Satın alan kişi ruhsat başvurusu yaparak villayı ve bulunduğu araziyi otel olarak işletebilir.”   SATILIK YARIM ADANIN DİĞER KISMI DEVLET ARAZİSİ Doğayla iç içe bulunan ve turkuvaz rengi deniziyle görenleri hayran bırakan Mavi Bayraklı Koyu’nun büyük bir kısmı ise devlet arazisi. Emlakçı, yarım adanın 27 bin metrekarelik satılık alan dışında kalan kısmının devlete ait olduğunu bu nedenle satılık olmadığını söyledi. Orak Adası daha öncede 125 milyon liraya satışa çıkarılmıştı.   "KORONAVİRÜS NEDENİYLE TALEP ÇOK" Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun koronavirüsten korunmak amacıyla kendisini adada karantina altına almasının ardından Türkiye'de de satılık olan adalara talep arttı. Emlakçı, yarım adanın konumu itibariyle kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için de bir alternatif olduğunu söyledi. İlanın yeni açılmış olmasına rağmen çok sayıda kişinin arayarak ada hakkında bilgi aldığını vurguladı.
Bodrum’un Mavi Bayraklı koyunda bulunan Orak Adası'nın 27 bin metrekarelik alanı 125 milyon liraya internetten satışa çıkarıldı. Üzerinde 500 metrekarelik lüks bir villanın da yer aldığı yarım ada, özel veya turistik tesis amaçlı kullanılmak üzere alıcısını bekliyor. Koronavirüs karantinası nedeniyle ilana ilgi yoğun.

Habertürk'ten Gizem Türemen'in haberine göre, Bodrum Çiftlik’te Mavi Bayraklı,  3 tarafı denizle çevrili Orak Adası, emlak ofisi tarafından turistik tesis olarak satışa çıkarıldı. 16 Nisan’da açılan ilan bilgisine göre yarım adanın 27 bin metrekarelik açık alanı ve 650 metrekarelik kapalı alanı 125 milyon liraya satılık. Ağaçlarla dolu arazinin yanı sıra, 5 yıl önce bölgeye inşa edilmiş 3 katlı lüks bir villa da mevcut. Villada 10 adet oda yer alıyor. Ayrıca 150 metrekarelik bir müştemilat ve iskele de satış fiyatının içinde.

 

“İMARA AÇIK DEĞİL AMA OTEL OLARAK İŞLETİLEBİLİR"

Emlakçının verdiği bilgiye göre; yarım adanın şu an satılık olan kısmı bir süre önce tatil amaçlı şahıs üzerine satın alındı. Ardından lüks villa inşa edilerek turistik tesis olarak kullanıldı. Sahibi işletmeye daha fazla devam etmek istemediğini söyleyerek satılığa çıkardı. “Ada imara açık değil ancak satın alan kişi tarafından bungalov gibi geçici konutlar yapılabilir. Alt yapısı hazır olduğu için özel ya da turistik tesis olarak kullanılabilir. Satın alan kişi ruhsat başvurusu yaparak villayı ve bulunduğu araziyi otel olarak işletebilir.”

 

SATILIK YARIM ADANIN DİĞER KISMI DEVLET ARAZİSİ

Doğayla iç içe bulunan ve turkuvaz rengi deniziyle görenleri hayran bırakan Mavi Bayraklı Koyu’nun büyük bir kısmı ise devlet arazisi. Emlakçı, yarım adanın 27 bin metrekarelik satılık alan dışında kalan kısmının devlete ait olduğunu bu nedenle satılık olmadığını söyledi.

Orak Adası daha öncede 125 milyon liraya satışa çıkarılmıştı.

 

"KORONAVİRÜS NEDENİYLE TALEP ÇOK"

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun koronavirüsten korunmak amacıyla kendisini adada karantina altına almasının ardından Türkiye'de de satılık olan adalara talep arttı. Emlakçı, yarım adanın konumu itibariyle kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için de bir alternatif olduğunu söyledi. İlanın yeni açılmış olmasına rağmen çok sayıda kişinin arayarak ada hakkında bilgi aldığını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.