BODRUM'DA BİR İLK

KÜLTÜR-SANAT 22.08.2016 - 09:39, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

BODRUM'DA BİR İLK

Bodrum’da ilk kez düzenlenen boğa güreşlerine Muğla bölgesinden 80 boğa ve sahibi katıldı.
Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Karaova Boğa Güreşleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 80 boğanın güreştiği alana yaklaşık 5 bin kişi geldi. Kıyasıya mücadele eden boğaları sahipleri tutmakta zorlandı. Sinirli boğalar birbirilerini yenmek için kıyasıya mücadele etti. Boğalar ilginç görüntülere de sahne oldu.   Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ilk defa düzenlenen güreşler ile ilgili şöyle konuştu: "Bugüne kadar Bodrum'da böyle bir boğa güreşi yapmamıştık ilk defa yapıyoruz. Buda tabi Muğla bölgemizin dikkat ederseniz örf ve adetlerinden, kültürlerinden birisi. Gerçekten ülkemizin şu zor günlerinde bu güzel bir atmosferi yakalayan birlik beraberliği yakalayan özellikle Mumcular bölgesindeki burayı tertip eden hem yönetici arkadaşlara hem belediye ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir atmosfer var. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bütün emeği geçen herkese, kültürüne sahip çıkan herkese bir defa daha teşekkür ediyorum."   Akşam saatlerine kadar süren güreşler sonunda grubunda birinci olan boğaların sahiplerine kupa ve çeşitli ödüller verildi.
Bodrum’da ilk kez düzenlenen boğa güreşlerine Muğla bölgesinden 80 boğa ve sahibi katıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Karaova Boğa Güreşleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 80 boğanın güreştiği alana yaklaşık 5 bin kişi geldi. Kıyasıya mücadele eden boğaları sahipleri tutmakta zorlandı. Sinirli boğalar birbirilerini yenmek için kıyasıya mücadele etti. Boğalar ilginç görüntülere de sahne oldu.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ilk defa düzenlenen güreşler ile ilgili şöyle konuştu: "Bugüne kadar Bodrum'da böyle bir boğa güreşi yapmamıştık ilk defa yapıyoruz. Buda tabi Muğla bölgemizin dikkat ederseniz örf ve adetlerinden, kültürlerinden birisi. Gerçekten ülkemizin şu zor günlerinde bu güzel bir atmosferi yakalayan birlik beraberliği yakalayan özellikle Mumcular bölgesindeki burayı tertip eden hem yönetici arkadaşlara hem belediye ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir atmosfer var. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bütün emeği geçen herkese, kültürüne sahip çıkan herkese bir defa daha teşekkür ediyorum."

 

Akşam saatlerine kadar süren güreşler sonunda grubunda birinci olan boğaların sahiplerine kupa ve çeşitli ödüller verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.