Bodrum’da koronavirüs gerginliği!

GÜNDEM 03.08.2020 - 18:48, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum’da koronavirüs gerginliği!

Bodrum’da yaşanan olayda koronavirüs tedbirleri hiçe sayıldı, gerginlik yaşandı ve bir kişi bu yüzden gözaltına alındı. İşte detaylar;
Bodrum’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine uymayarak günübirlik tur teknesine fazla yolcu alan tekne sahibi, kendisini uyaran sahil güvenlik ekibine karşı çıkıp gerginliğe neden olunca gözaltına alındı.   Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan gezi teknelerinde denetim gerçekleştirdi.   Bodrum açıklarındaki bir koyda demirli bulunan tekneyi kontrol eden sahil güvenlik ekipleri, teknedeki yolcu sayısının, izin verilen kapasitenin çok üzerinde olduğunu tespit etti.   Ekipler, tekne sahibi V.D'ye limana dönmesi veya yolcuların bir bölümünün başka bir tekneye aktarılması konusunda uyarıda bulundu.   Uyarıları dikkate almayan tekne sahibi ile sahil güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. V.D'nin bir personelin üniformasını çekmesi üzerine yaşanan gerginlik, teknedekilerin araya girmesiyle yatıştırıldı.   Tekne sahibinin, "tehdit" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.   V.D'ye "sosyal mesafe kuralını ihlal" ve "tekne kapasitesinden fazla yolcu kabul etmek"ten de para cezası uygulandığı öğrenildi.   Yaşananlar teknedeki yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yolculardan Berkay Özyayla, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne sahibinin görevli ekiplere hakaretlerde bulunduğunu, yapılan davranışı hiç uygun bulmadığını ifade etti.  
Bodrum’da yaşanan olayda koronavirüs tedbirleri hiçe sayıldı, gerginlik yaşandı ve bir kişi bu yüzden gözaltına alındı. İşte detaylar;

Bodrum’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine uymayarak günübirlik tur teknesine fazla yolcu alan tekne sahibi, kendisini uyaran sahil güvenlik ekibine karşı çıkıp gerginliğe neden olunca gözaltına alındı.

 

Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan gezi teknelerinde denetim gerçekleştirdi.

 

Bodrum açıklarındaki bir koyda demirli bulunan tekneyi kontrol eden sahil güvenlik ekipleri, teknedeki yolcu sayısının, izin verilen kapasitenin çok üzerinde olduğunu tespit etti.

 

Ekipler, tekne sahibi V.D'ye limana dönmesi veya yolcuların bir bölümünün başka bir tekneye aktarılması konusunda uyarıda bulundu.

 

Uyarıları dikkate almayan tekne sahibi ile sahil güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. V.D'nin bir personelin üniformasını çekmesi üzerine yaşanan gerginlik, teknedekilerin araya girmesiyle yatıştırıldı.

 

Tekne sahibinin, "tehdit" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

 

V.D'ye "sosyal mesafe kuralını ihlal" ve "tekne kapasitesinden fazla yolcu kabul etmek"ten de para cezası uygulandığı öğrenildi.

 

Yaşananlar teknedeki yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yolculardan Berkay Özyayla, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne sahibinin görevli ekiplere hakaretlerde bulunduğunu, yapılan davranışı hiç uygun bulmadığını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.