Bodrum’da yüzlerce tatilci dolandırıldı

TURİZM 10.07.2020 - 21:18, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum’da yüzlerce tatilci dolandırıldı

Bodrum ve Seferihisar’da ki iki otelde yüzlerce aileye tatil satan acentenin sahibi sırra kadem bastı.
Bodrum ve Seferihisar’daki iki otelde yüzlerce aileye tatil satan acentenin sahibi sırra kadem bastı. Hakkında onlarca icra takibi başlatılan acente iki ay önce el değiştirdi. TÜRSAB üyesi acentenin yeni sahibinin düğünlerde köçeklik yapan Kasım Cesaretli olduğu ortaya çıktı. İcralık acentenin kendisine ait olduğunu bilmediğini öne süren Cesaretli “Evim kira, sigortam bile yok. Acente nedir bilmem. 2 yıl önce içkili bir ortamda boş bir kâğıda imza atmıştım. O imzanın bugün kullanıldığını tahmin ediyorum” diye konuştu.   YÜZLERCE KİŞİDEN 5-40 BİN TL PARA TOPLADI   Yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce kişinin mağdur edildiği olayda, tatilcilerden 5-40 bin TL arasında para alındığı belirtiliyor. Hürriyet ekonomi servisinin haberine göre, muhafazakâr otel konumundaki Qasr Bodrum’da tatil yapmayı planlarken, otelin isim ve konseptinin de değiştiğini öğrenince şok geçirdi. Yüzlerce kişi, ödedikleri paraların akıbeti için kara kara düşünürken, tatil satışlarını yapan Arel Organizasyon Danışmanlık Turizm isimli şirket ile ilgili ilginç bilgilere ulaşıldı.   ''TEK BİLDİĞİM KÖÇEKLİK''   Antalya Muratpaşa’daki ofisi birkaç ay önce boşaltılan Arel Organizasyon iki ay önce el değiştirdi. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre şirketin sahibi Taner Aydın, sahibi olduğu yüzde 100 hisseyi Kasım Cesaretli’ye devretmiş görünüyor. Telefonla ulaştığımız Cesaretli, Arel isimli bir şirket ismini ilk kez duyduğunu öne sürerek şunları kaydetti:   “Ben 46 yaşındayım. 14 yaşımdan beri düğünlerde, baba mesleği köçeklik yapıyorum. Ankara’da yaşıyorum. Ancak Türkiye’nin hemen her tarafına ekip olarak gideriz. Tek bildiğim iş de bu. Yaşadığım ev kira, sigortam dahi yok...   ''BOŞ BİR EVRAKA İMZA ATTIRDILAR''   Bu firmanın bana ait olduğundan haberim yok. Bunu ilk kez sizden duyuyorum. Şirketin sahibi Taner Aydın’ı, yıllar önce Antalya’ya bir organizasyon için gittiğimizde tanıdım. Bir keresinde de, yoğun alkol aldık. O günü hatırlıyorum. Bana, boş bir evraka imza attırdı. Şimdi daha iyi anlıyorum nedenini. Maalesef ben de, kafam dumanlıyken imzaladım. O gün attığım imzanın, bugünkü şirket devrinde kullanıldığını düşünüyorum.”   ''DEVİRDEN HABERİM YOK''   Taner Aydın ile en son 1 yıl önce görüştüğünü öne süren Cesaretli “Şirketi devralmam için benim de notere, ticaret odasına gitmem gerekir. Ancak bunların hiçbiri olmadı. Dahası benim şirket alacak param da yok ki’’ dedi.   Haberde yer alan detaylara göre, İzmir-Seferihisar’da bulunan başka bir otelde de benzer şeyler yaşandı. Arel Organizasyon’un bu otel için de yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kişiye tatil sattığı ve söz konusu otelin Arel Organizasyon ile ilgili yargı sürecini işlettiği öğrenildi. Otelin bu olaydan 4-4.5 milyon zarar ettiği de iddialar arasında yer alıyor.   Turizmguncel.com
Bodrum ve Seferihisar’da ki iki otelde yüzlerce aileye tatil satan acentenin sahibi sırra kadem bastı.

Bodrum ve Seferihisar’daki iki otelde yüzlerce aileye tatil satan acentenin sahibi sırra kadem bastı. Hakkında onlarca icra takibi başlatılan acente iki ay önce el değiştirdi. TÜRSAB üyesi acentenin yeni sahibinin düğünlerde köçeklik yapan Kasım Cesaretli olduğu ortaya çıktı. İcralık acentenin kendisine ait olduğunu bilmediğini öne süren Cesaretli “Evim kira, sigortam bile yok. Acente nedir bilmem. 2 yıl önce içkili bir ortamda boş bir kâğıda imza atmıştım. O imzanın bugün kullanıldığını tahmin ediyorum” diye konuştu.

 

YÜZLERCE KİŞİDEN 5-40 BİN TL PARA TOPLADI

 

Yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce kişinin mağdur edildiği olayda, tatilcilerden 5-40 bin TL arasında para alındığı belirtiliyor. Hürriyet ekonomi servisinin haberine göre, muhafazakâr otel konumundaki Qasr Bodrum’da tatil yapmayı planlarken, otelin isim ve konseptinin de değiştiğini öğrenince şok geçirdi. Yüzlerce kişi, ödedikleri paraların akıbeti için kara kara düşünürken, tatil satışlarını yapan Arel Organizasyon Danışmanlık Turizm isimli şirket ile ilgili ilginç bilgilere ulaşıldı.

 

''TEK BİLDİĞİM KÖÇEKLİK''

 

Antalya Muratpaşa’daki ofisi birkaç ay önce boşaltılan Arel Organizasyon iki ay önce el değiştirdi. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre şirketin sahibi Taner Aydın, sahibi olduğu yüzde 100 hisseyi Kasım Cesaretli’ye devretmiş görünüyor. Telefonla ulaştığımız Cesaretli, Arel isimli bir şirket ismini ilk kez duyduğunu öne sürerek şunları kaydetti:

 

“Ben 46 yaşındayım. 14 yaşımdan beri düğünlerde, baba mesleği köçeklik yapıyorum. Ankara’da yaşıyorum. Ancak Türkiye’nin hemen her tarafına ekip olarak gideriz. Tek bildiğim iş de bu. Yaşadığım ev kira, sigortam dahi yok...

 

''BOŞ BİR EVRAKA İMZA ATTIRDILAR''

 

Bu firmanın bana ait olduğundan haberim yok. Bunu ilk kez sizden duyuyorum. Şirketin sahibi Taner Aydın’ı, yıllar önce Antalya’ya bir organizasyon için gittiğimizde tanıdım. Bir keresinde de, yoğun alkol aldık. O günü hatırlıyorum. Bana, boş bir evraka imza attırdı. Şimdi daha iyi anlıyorum nedenini. Maalesef ben de, kafam dumanlıyken imzaladım. O gün attığım imzanın, bugünkü şirket devrinde kullanıldığını düşünüyorum.”

 

''DEVİRDEN HABERİM YOK''

 

Taner Aydın ile en son 1 yıl önce görüştüğünü öne süren Cesaretli “Şirketi devralmam için benim de notere, ticaret odasına gitmem gerekir. Ancak bunların hiçbiri olmadı. Dahası benim şirket alacak param da yok ki’’ dedi.

 

Haberde yer alan detaylara göre, İzmir-Seferihisar’da bulunan başka bir otelde de benzer şeyler yaşandı. Arel Organizasyon’un bu otel için de yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kişiye tatil sattığı ve söz konusu otelin Arel Organizasyon ile ilgili yargı sürecini işlettiği öğrenildi. Otelin bu olaydan 4-4.5 milyon zarar ettiği de iddialar arasında yer alıyor.

 

Turizmguncel.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.