Bodrum “şimdilik” turuncu ama!

YAŞAM 14.03.2021 - 13:09, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum “şimdilik” turuncu ama!

Muğla’nın 6-12 Mart periyodunda koronavirüs tablosu yayınlandı. Tabloda görünen durum endişe verici.
Gazeteci Özcan Özgür’ün yazılarından sonra Muğla’nın koronavirüs tablosu yayınlandı. Genel olarak Muğla’da 100 bin kişide koronavirüs vakaları göz önüne alınarak yayınlanan tablo endişe verici. Buna göre Marmaris, Ortaca ve Menteşe kırmızıyken sadece Datça’nın mavi olduğu görüldü. Aralarında Bodrum’un da olduğu diğer ilçeler turuncu. Bu tabloya göre Bodrum her yüz bin kişide 51.78 kişi ile yüksek riskli, yani turuncu renkli ilçeler arasında en iyi durumda olanı ve orta riskli sarı renge en yakın olanı.   Ancak kontrollü nomalleşme sonrasında Bodrum’da görülen yoğunluk ise endişeleri arttırıyor. Yetkililer daha sağlıklı bir turizm sezonu için Bodrum, Marmaris , Fethiye gibi merkezlerde kurallara titizlikle uyulması gerektiğini belirtiyor.
Muğla’nın 6-12 Mart periyodunda koronavirüs tablosu yayınlandı. Tabloda görünen durum endişe verici.

Gazeteci Özcan Özgür’ün yazılarından sonra Muğla’nın koronavirüs tablosu yayınlandı. Genel olarak Muğla’da 100 bin kişide koronavirüs vakaları göz önüne alınarak yayınlanan tablo endişe verici. Buna göre Marmaris, Ortaca ve Menteşe kırmızıyken sadece Datça’nın mavi olduğu görüldü. Aralarında Bodrum’un da olduğu diğer ilçeler turuncu. Bu tabloya göre Bodrum her yüz bin kişide 51.78 kişi ile yüksek riskli, yani turuncu renkli ilçeler arasında en iyi durumda olanı ve orta riskli sarı renge en yakın olanı.

 

Ancak kontrollü nomalleşme sonrasında Bodrum’da görülen yoğunluk ise endişeleri arttırıyor. Yetkililer daha sağlıklı bir turizm sezonu için Bodrum, Marmaris , Fethiye gibi merkezlerde kurallara titizlikle uyulması gerektiğini belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.