Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

17.09.2017 - 13:46, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

Bodrum’da bu yıl yedinci kez Bodrum Türk Filmleri Haftası düzenlenecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi ve Kos (İstanköy) Belediyesi'nin katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ve Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak '7.Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın turizm sezonunun sonunda ilçeye renk getireceği belirtildi. SİSAY Başkanı Cenk Sezgin bu yıl da Türk sinemasının ünlü isimlerine Sinema Başarı ve Emek ödüllerinin verileceği açıkladı. Sezgin 'Yaşam Boyu Onur' ödülünün Türkan Şoray'a, 'SİSAY Başarı Ödülü'nün Taner Birsel'e, 'SİSAY Emek Ödülü'nün Eşref Kolçak, Deniz Gökçer, Atilla Olgaç ve Tarık Ünlüoğlu'na, 'SİSAY Büyük Onur Ödülü'nün ise Osman Sınav'a verileceğini söyledi. Ayla filminin bu yıl İstanköy ve Bodrum'da gösterimlerinin gerçekleşecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Sezgin, yapımcısı Mustafa Uslu ile filmin Türk ve Koreli oyuncularını ağırlayacaklarını söyleyerek "Bodrum'da gerçekleşecek özel gösterimin dışında film Avrupa Prömiyerini ilk kez Türk Filmleri Haftası kapsamında Kos Adası'nda gerçekleştirecek. 2016 yılının en çok izlenen ikinci yapımı olan Kardeşim Benim, yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar'ın yaptığı 2016 yapımı aksiyon, savaş ve dram filmi 'Dağ II', güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Müfit Can Saçıntı'nın üçüncü filmi, 'Yaşamak Güzel Şey' Türk Filmleri Haftası'nın ilk göze çarpan filmleri arasında yer alıyor" dedi.   22 Eylül Cuma akşamı SİSAY Ödül Töreni'ne TRAFO Bodrum ev sahipliği yaparken tören sonrası, gerçek bir hikaye ile Türkiye'yi tüm dünyada gururla temsil edecek olan 'Ayla' filminin oyunculu özel gösterimi gerçekleşecek. Film yapımcılarının direkt salon sahipleri ile buluşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunulabilecekleri etkinlikler ise 23-24 Eylül tarihlerinde yapılacak.
Bodrum’da bu yıl yedinci kez Bodrum Türk Filmleri Haftası düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi ve Kos (İstanköy) Belediyesi'nin katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ve Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak '7.Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın turizm sezonunun sonunda ilçeye renk getireceği belirtildi. SİSAY Başkanı Cenk Sezgin bu yıl da Türk sinemasının ünlü isimlerine Sinema Başarı ve Emek ödüllerinin verileceği açıkladı. Sezgin 'Yaşam Boyu Onur' ödülünün Türkan Şoray'a, 'SİSAY Başarı Ödülü'nün Taner Birsel'e, 'SİSAY Emek Ödülü'nün Eşref Kolçak, Deniz Gökçer, Atilla Olgaç ve Tarık Ünlüoğlu'na, 'SİSAY Büyük Onur Ödülü'nün ise Osman Sınav'a verileceğini söyledi. Ayla filminin bu yıl İstanköy ve Bodrum'da gösterimlerinin gerçekleşecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Sezgin, yapımcısı Mustafa Uslu ile filmin Türk ve Koreli oyuncularını ağırlayacaklarını söyleyerek "Bodrum'da gerçekleşecek özel gösterimin dışında film Avrupa Prömiyerini ilk kez Türk Filmleri Haftası kapsamında Kos Adası'nda gerçekleştirecek. 2016 yılının en çok izlenen ikinci yapımı olan Kardeşim Benim, yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar'ın yaptığı 2016 yapımı aksiyon, savaş ve dram filmi 'Dağ II', güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Müfit Can Saçıntı'nın üçüncü filmi, 'Yaşamak Güzel Şey' Türk Filmleri Haftası'nın ilk göze çarpan filmleri arasında yer alıyor" dedi.

 

22 Eylül Cuma akşamı SİSAY Ödül Töreni'ne TRAFO Bodrum ev sahipliği yaparken tören sonrası, gerçek bir hikaye ile Türkiye'yi tüm dünyada gururla temsil edecek olan 'Ayla' filminin oyunculu özel gösterimi gerçekleşecek. Film yapımcılarının direkt salon sahipleri ile buluşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunulabilecekleri etkinlikler ise 23-24 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.