Deniz Kuvvetleri bağışladı

YAŞAM 28.07.2020 - 20:42, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Deniz Kuvvetleri bağışladı

Bodrum’da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Bodrum Deniz Müzesi'ne bağışladığı üç model gemi sergilenmeye başladı.
Bodrum'daki müzeye bağışlanan Turgut Reis Zırhlısı, TCG Bodrum, TCG Burgazada model gemileri ile Turgut Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa tablo röprodüksiyonları yerini aldı.   Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, düzenlediği toplantıda, müzedeki koleksiyonun kişi, kurum ve kuruşların destekleriyle geliştiğini söyledi.   Deniz Kuvvetleri Komutanlığının, mavi vatanı sevdirme ve yaygınlaştırma stratejileri dahilinde koleksiyona katkı yaptığını anlatan Cambazoğlu, "Üç model gemi, modelciler tarafından müzemiz için özel olarak yapıldı. Bunun dışında iki röprodüksiyon tablo da bize özel İstanbul Deniz Müzesi'nden geldi." dedi.   Müzeyi ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise müzenin turizme büyük katkı sağladığı, denizcilik tarihi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Aras, TCG Burgazada'nın MİLGEM projesiyle üretilen gemilerden biri olduğunu anlattı.   Bodrum Deniz müzesinde, model tekneler, dalış malzemeleri, süngerler, deniz kabukları, ilçede yetişen denizcilerin hikayelerinin anlatıldığı yazılar ve fotoğraflarının yer aldığı panolar ile "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı gazeteci, yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın özel eşyaları, bazı eserleri ve fotoğraflarından oluşturulan bir köşe bulunuyor.
Bodrum’da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Bodrum Deniz Müzesi'ne bağışladığı üç model gemi sergilenmeye başladı.

Bodrum'daki müzeye bağışlanan Turgut Reis Zırhlısı, TCG Bodrum, TCG Burgazada model gemileri ile Turgut Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa tablo röprodüksiyonları yerini aldı.

 

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, düzenlediği toplantıda, müzedeki koleksiyonun kişi, kurum ve kuruşların destekleriyle geliştiğini söyledi.

 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının, mavi vatanı sevdirme ve yaygınlaştırma stratejileri dahilinde koleksiyona katkı yaptığını anlatan Cambazoğlu, "Üç model gemi, modelciler tarafından müzemiz için özel olarak yapıldı. Bunun dışında iki röprodüksiyon tablo da bize özel İstanbul Deniz Müzesi'nden geldi." dedi.

 

Müzeyi ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise müzenin turizme büyük katkı sağladığı, denizcilik tarihi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Aras, TCG Burgazada'nın MİLGEM projesiyle üretilen gemilerden biri olduğunu anlattı.

 

Bodrum Deniz müzesinde, model tekneler, dalış malzemeleri, süngerler, deniz kabukları, ilçede yetişen denizcilerin hikayelerinin anlatıldığı yazılar ve fotoğraflarının yer aldığı panolar ile "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı gazeteci, yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın özel eşyaları, bazı eserleri ve fotoğraflarından oluşturulan bir köşe bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.