Eğitimin Açık Ara Lideri Kale!

16.06.2021 - 14:21, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:25
 

Eğitimin Açık Ara Lideri Kale!

Öğrenme kayıplarının telafisi için toplumsal seferberliğe geçilen bu günlerin öncüsü Kale Okulları oldu!
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok zarara uğrattığı süreçlerden biri eğitim süreci olmuştu. Öğrenme kayıpları ciddi boyutlara ulaşmış, çocukların sosyal ve duygusal gelişimleri sekteye uğramıştı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler uzaktan eğitim sürecinde oldukça yıpranmış ve fedakarlıkta bulunmuştu. Bu süreci etkili ve verimli yönetmek ise eğitim kurumlarının başlıca görevi oldu. Örnek eğitim modeli ile hareket eden Kale Okulları, pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiğinde süreci başarılı bir şekilde yönetmiş, pek çok konuda öncülük etmişti. Ancak herşeye rağmen yaşanan öğrenme kayıplarının artmaması için Kale Okulları kolları sıvadı.   KALE’DEN YAZ TELAFİ PROGRAMI Öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması ve eğitimden kopmaması adına yaz telafi programını başlatan Kale Okulları, programın ilk haftasında renkli ve etkinlik dolu telafi eğitimi planlamasını öğrenci ve velileriyle paylaştı.   Covid-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitimde aktif katılım sağlayamayan öğrencileri, yüz yüze telafi eğitimi ile kaliteli eğitim düzeyini daha da arttırmaya devam eden Kale Okulları, telafi eğitiminde bütün yıl işlenen konuların tekrarı mahiyetinde etkin ve özel bir program hazırladı. Öğrencilerin aktif katılım sağlaması için gerekli bilgilendirmeler yapılıp, danışman öğretmenler tarafından öğrenciler ile programlar oluşturuldu.   Telafi programını büyük bir özveri ile hazırladıklarını ifade eden Kale Okulları yöneticileri, “Öğrencilerimize bugünden itibaren tempolu bir şekilde programı sunmaya ve bu konuda öğrencilerimizi aktif kılmak için her türlü motivasyonu sağlamaya başladık. Telafi derslerinde “Bende varım” diyen öğrencilerimiz yarım gün yüz yüze eğitim ile konu anlatımları ve soru çözümleri ile dönemin tekrarını yapacak. Bu sürece oldukça tempolu bir giriş yaptık. Telafi dersleri dışında danışman öğretmenleriyle birlikte öğrencilerimiz, önümüzdeki yılın çalışma planı ve programlarını yapıyor. “Kaleli olmak ayrıcalıktır” diye öğrencilerimiz, eğitimlerinin her alanında bu farkı yaşayacaklar” dedi.
Öğrenme kayıplarının telafisi için toplumsal seferberliğe geçilen bu günlerin öncüsü Kale Okulları oldu!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok zarara uğrattığı süreçlerden biri eğitim süreci olmuştu. Öğrenme kayıpları ciddi boyutlara ulaşmış, çocukların sosyal ve duygusal gelişimleri sekteye uğramıştı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler uzaktan eğitim sürecinde oldukça yıpranmış ve fedakarlıkta bulunmuştu. Bu süreci etkili ve verimli yönetmek ise eğitim kurumlarının başlıca görevi oldu. Örnek eğitim modeli ile hareket eden Kale Okulları, pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiğinde süreci başarılı bir şekilde yönetmiş, pek çok konuda öncülük etmişti. Ancak herşeye rağmen yaşanan öğrenme kayıplarının artmaması için Kale Okulları kolları sıvadı.

 

KALE’DEN YAZ TELAFİ PROGRAMI

Öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması ve eğitimden kopmaması adına yaz telafi programını başlatan Kale Okulları, programın ilk haftasında renkli ve etkinlik dolu telafi eğitimi planlamasını öğrenci ve velileriyle paylaştı.

 

Covid-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitimde aktif katılım sağlayamayan öğrencileri, yüz yüze telafi eğitimi ile kaliteli eğitim düzeyini daha da arttırmaya devam eden Kale Okulları, telafi eğitiminde bütün yıl işlenen konuların tekrarı mahiyetinde etkin ve özel bir program hazırladı. Öğrencilerin aktif katılım sağlaması için gerekli bilgilendirmeler yapılıp, danışman öğretmenler tarafından öğrenciler ile programlar oluşturuldu.

 

Telafi programını büyük bir özveri ile hazırladıklarını ifade eden Kale Okulları yöneticileri, “Öğrencilerimize bugünden itibaren tempolu bir şekilde programı sunmaya ve bu konuda öğrencilerimizi aktif kılmak için her türlü motivasyonu sağlamaya başladık. Telafi derslerinde “Bende varım” diyen öğrencilerimiz yarım gün yüz yüze eğitim ile konu anlatımları ve soru çözümleri ile dönemin tekrarını yapacak. Bu sürece oldukça tempolu bir giriş yaptık. Telafi dersleri dışında danışman öğretmenleriyle birlikte öğrencilerimiz, önümüzdeki yılın çalışma planı ve programlarını yapıyor. “Kaleli olmak ayrıcalıktır” diye öğrencilerimiz, eğitimlerinin her alanında bu farkı yaşayacaklar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.