HİKAYEYE SES VER!

29.05.2021 - 12:08, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:25
 

HİKAYEYE SES VER!

Kale Okulları, düzenlediği kitap okuma etkinlikleri ile okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modeli oluşturmayı hedefliyor!
Kale Okulları, öğrencileri yoluyla ailelerini de etkileyerek geleceğin okuyan nesilleri olan bir toplum yapısını, okullarında başlattığı okuma alışkanlıkları ile gerçekleştiriyor.   HİKAYELER ÖĞRENCİLERE EMANET! Kale Okulları, kültürümüze ait değerlerin en güzel şekilde dile getirildiği hikâye örneklerini seslendirdi.  Takdir toplayan çalışmayla Kale, çocuklarımızın sevgi dolu sesleriyle yeniden hayat bulmasını sağlamak ve sanal ortamda da etkinliklerini devam ettirerek, iletişimi korumak amacıyla edebiyat dünyamızın değerleri olan hikayeleri öğrencileri aracılığıyla seslendirdi.   Bu çalışmanın çıkış noktası, öğrencilerin haftalık online ders programları içerisinde okul yönetimlerince yapılan okuma programına göre, haftada en az bir ders saati olmak üzere okullarda okuma etkinliklerinin gerçekleştirilmesi ile oldu. Bu çalışma kapsamında Kale Okulu öğrencileri Şemsettin Sami, Sait Faik Abasıyanık, Memduh Şevket Esendal gibi Türk edebiyatının önde gelen yazarlarını hem tanımış, hem de tanıtmış oldu.   Hikayelere ses veren Kale Okulları, bu çalışmaları Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği şu söz ile özetledi: “Türk Milleti geçirdiği sonsuz felaketler içinde ahlakını, göreneklerini, anılarını, çıkarlarını kısacası; bugün kendisini millet yapan her niteliğinin, dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk Dili, Türk ulusunun yüreğidir, beynidir.”
Kale Okulları, düzenlediği kitap okuma etkinlikleri ile okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modeli oluşturmayı hedefliyor!

Kale Okulları, öğrencileri yoluyla ailelerini de etkileyerek geleceğin okuyan nesilleri olan bir toplum yapısını, okullarında başlattığı okuma alışkanlıkları ile gerçekleştiriyor.

 

HİKAYELER ÖĞRENCİLERE EMANET!

Kale Okulları, kültürümüze ait değerlerin en güzel şekilde dile getirildiği hikâye örneklerini seslendirdi.  Takdir toplayan çalışmayla Kale, çocuklarımızın sevgi dolu sesleriyle yeniden hayat bulmasını sağlamak ve sanal ortamda da etkinliklerini devam ettirerek, iletişimi korumak amacıyla edebiyat dünyamızın değerleri olan hikayeleri öğrencileri aracılığıyla seslendirdi.

 

Bu çalışmanın çıkış noktası, öğrencilerin haftalık online ders programları içerisinde okul yönetimlerince yapılan okuma programına göre, haftada en az bir ders saati olmak üzere okullarda okuma etkinliklerinin gerçekleştirilmesi ile oldu. Bu çalışma kapsamında Kale Okulu öğrencileri Şemsettin Sami, Sait Faik Abasıyanık, Memduh Şevket Esendal gibi Türk edebiyatının önde gelen yazarlarını hem tanımış, hem de tanıtmış oldu.

 

Hikayelere ses veren Kale Okulları, bu çalışmaları Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği şu söz ile özetledi: “Türk Milleti geçirdiği sonsuz felaketler içinde ahlakını, göreneklerini, anılarını, çıkarlarını kısacası; bugün kendisini millet yapan her niteliğinin, dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk Dili, Türk ulusunun yüreğidir, beynidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.