İngiltere’den çok kötü haber!

TURİZM 02.10.2020 - 12:40, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

İngiltere’den çok kötü haber!

İngiltere, Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden karantina uygulanacak ülkeler arasına ekledi.
BBC'nin haberine göre, alınan yeni karar doğrultusunda bu ülkelerden İngiltere'ye gelecek kişilerin 14 gün süreyle tek bir adreste izole olmaları gerekecek.   'TÜRKİYE VAKALARI FARKLI TANIMLIYOR' Son gelen verilerin Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkarmalarını gerektirdiği açıklamasını yapan Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik" dedi.   İngiltere, Temmuz başında genel karantina kuralını yumuşatmış, ziyaretçilerin dönüşlerinde karantinaya girmeyeceği bir seyahat koridoru ülkeleri listesi hazırlamış, Türkiye 10 Temmuz'dan itibaren seyahat koridoru oluşturulan ülkeler arasına katılmıştı.
İngiltere, Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden karantina uygulanacak ülkeler arasına ekledi.

BBC'nin haberine göre, alınan yeni karar doğrultusunda bu ülkelerden İngiltere'ye gelecek kişilerin 14 gün süreyle tek bir adreste izole olmaları gerekecek.

 

'TÜRKİYE VAKALARI FARKLI TANIMLIYOR'

Son gelen verilerin Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkarmalarını gerektirdiği açıklamasını yapan Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik" dedi.

 

İngiltere, Temmuz başında genel karantina kuralını yumuşatmış, ziyaretçilerin dönüşlerinde karantinaya girmeyeceği bir seyahat koridoru ülkeleri listesi hazırlamış, Türkiye 10 Temmuz'dan itibaren seyahat koridoru oluşturulan ülkeler arasına katılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.