İYİ Parti’den Liman isyanı

YAŞAM 09.01.2021 - 12:51, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

İYİ Parti’den Liman isyanı

İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı, son günlerde Bodrum ve Gümbet Limanları’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 300 zam yaptığı iddiaları üzerine belediyeye bir dilekçe vererek ücretleri sordu.
İYİ Parti Bodrum İlçe Başaknı Nevzat Kanber imzasıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne verilen dilekçede şunlar belirtildi;   Bodrum ve Gümbet Limanı'nın Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği günden bu yana uygulanan ücret tarifeleri ile bu tarifelere yapılan artışların nasıl belirlendiği hususlarında bilgi talep ettiğimiz dilekçemizi bugün Büyükşehir Belediyeye ibraz ettik. Konunun tüm yönleriyle birlikte takipçisiyiz.   1-) Belediyeniz ve/veya bağlı kuruluşu tarafından halihazırda işletilmekte olan Bodrum Limanı ve Gümbet Limanının devir alındığı tarihte uygulanmakta olan ücretler ne kadardır? Belediyeniz tarafından devralındıktan sonra bu tarife üzerinden herhangi bir artış yapılmış mıdır?   2-) Şayet artış yapılmışsa; hangi miktarda artış yapılmıştır? Devir tarihinden itibaren Belediyenizce işletilen süre içerisinde belirlenen ücret tarifelerine yapılan artış oranları nasıl belirlenmiştir?  Bu hususta hangi kriter ve/veya hangi oran dikkate alınmıştır? Bu hususta herhangi bir idari karar alınmış mıdır?    3-) Belediyenizce ve/veya bağlı kuruluşunuzca her iki limanda ücret tarifesinde artış yapılmasını zorunlu kılacak herhangi bir işletme yatırımı yapılmış mıdır?   Yukarıda yer verilen her bir soruya ayrı ayrı 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerince yasal süresi içerisinde yazılı olarak dayanak belgeleri (2021 yılı da dahil olmak üzere devir alınan tarihten itibaren her iki liman için ayrı ayrı yıllara göre belirlenmiş tüm ücret tarifeleri ile artış oranlarını ve yeni tarifenin belirlenmesine dayanak tüm idari karar vs. belgeleri) ile birlikte yanıtlanmasını arz ve talep ederiz.   Nevzat Kanber ayrıca sosyal medya hesabından da konuyla ilgili şu soruları sordu; * Yapacağınız zam artışı doğru mudur? *Bu artışı neye göre belirlediniz? *Bu artışı  altı ayda bitiremediğiniz kötü liman projesinin zararını çıkartmak için tekne sahiplerine yüklemek için mi  yapıyorsunuz? *Bu iki limana hangi işletme yatırımı yapılmıştır? *Bu fahiş artış karşısında Bodrum Belediyesine bağlı limanlarda mecburen bu artışa uyum sağlamak zorunda kalacak mıdır?   Bu gelişmelerden sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği yanıtlar Bodrum’da merakla bekleniyor.
İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı, son günlerde Bodrum ve Gümbet Limanları’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 300 zam yaptığı iddiaları üzerine belediyeye bir dilekçe vererek ücretleri sordu.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başaknı Nevzat Kanber imzasıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne verilen dilekçede şunlar belirtildi;

 

Bodrum ve Gümbet Limanı'nın Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği günden bu yana uygulanan ücret tarifeleri ile bu tarifelere yapılan artışların nasıl belirlendiği hususlarında bilgi talep ettiğimiz dilekçemizi bugün Büyükşehir Belediyeye ibraz ettik. Konunun tüm yönleriyle birlikte takipçisiyiz.

 

1-) Belediyeniz ve/veya bağlı kuruluşu tarafından halihazırda işletilmekte olan Bodrum Limanı ve Gümbet Limanının devir alındığı tarihte uygulanmakta olan ücretler ne kadardır? Belediyeniz tarafından devralındıktan sonra bu tarife üzerinden herhangi bir artış yapılmış mıdır?

 

2-) Şayet artış yapılmışsa; hangi miktarda artış yapılmıştır? Devir tarihinden itibaren Belediyenizce işletilen süre içerisinde belirlenen ücret tarifelerine yapılan artış oranları nasıl belirlenmiştir?  Bu hususta hangi kriter ve/veya hangi oran dikkate alınmıştır? Bu hususta herhangi bir idari karar alınmış mıdır? 

 

3-) Belediyenizce ve/veya bağlı kuruluşunuzca her iki limanda ücret tarifesinde artış yapılmasını zorunlu kılacak herhangi bir işletme yatırımı yapılmış mıdır?

 

Yukarıda yer verilen her bir soruya ayrı ayrı 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerince yasal süresi içerisinde yazılı olarak dayanak belgeleri (2021 yılı da dahil olmak üzere devir alınan tarihten itibaren her iki liman için ayrı ayrı yıllara göre belirlenmiş tüm ücret tarifeleri ile artış oranlarını ve yeni tarifenin belirlenmesine dayanak tüm idari karar vs. belgeleri) ile birlikte yanıtlanmasını arz ve talep ederiz.

 

Nevzat Kanber ayrıca sosyal medya hesabından da konuyla ilgili şu soruları sordu;

* Yapacağınız zam artışı doğru mudur?

*Bu artışı neye göre belirlediniz?

*Bu artışı  altı ayda bitiremediğiniz kötü liman projesinin zararını çıkartmak için tekne sahiplerine yüklemek için mi  yapıyorsunuz?

*Bu iki limana hangi işletme yatırımı yapılmıştır?

*Bu fahiş artış karşısında Bodrum Belediyesine bağlı limanlarda mecburen bu artışa uyum sağlamak zorunda kalacak mıdır?

 

Bu gelişmelerden sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği yanıtlar Bodrum’da merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.