Kale Koleji’nden İngilizce Eğitiminde Dev Proje

05.05.2021 - 12:24, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:25
 

Kale Koleji’nden İngilizce Eğitiminde Dev Proje

Kale Koleji İngilizce online eğitiminde dünya lideri Beils ile güçlerini birleştirdi.
Kale Koleji tüm kampüsleri ve sınıflarında İngiliz ve Amerikalı İngilizce konuşma ve etkili iletişim derslerinde uzman öğretmenlerle, 2021-2022 akademik yılında “oracy” etkili iletişim becerileri programına başlıyor.   Ezber değil pratiğe yönelik eğitimle öğrencilerinin öğrendiklerini kalıcı hale getirdiklerini belirten Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, aynı sistemi yabancı dilde de uyguladıklarını, dünya lideri Beils ile işbirlikleriyle İngilizce eğitimde Kale Okulları’nın büyük bir adım attığını söyledi.   30 okula ulaşan Kale Okulları’nın 2009 yılından bu yana hep zamanın ötesinde projelere imza attığını belirten başarılı eğitimci Bahir Azak; “Kale Koleji olarak hedefimiz İngilizce eğitimimizi dünya standartlarının üstüne çıkarmak ve okulumuzdaki her öğrencimizin akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasını sağlamaktır. Beils ile yapacağımız İngilizce etkili iletişim becerileri projesi ile, öğrencilerimizi en iyi yabancı öğretmenlerle buluşturacak ve İngiltere okullarında çok yaygın olarak kullanılan “oracy” etkili iletişim becerileri derslerini birebir Kale Kolejlerinde uygulayacağız.     Öğrencilerimiz tüm akademik yıl süresince haftada 2 ders Beils’in öğretmenleri ile online olarak İngilizce konuşma ve etkili iletişim dersleri yapacaklar. Öğrencilerimiz en fazla 12 öğrencinin olduğu online platformda ana dili İngilizce olan öğretmenden düzenli olarak ders alacaklar ve yabancı bir öğretmenle İngilizce konuşabilmenin avantajını yaşayacaklar. Bu programdaki amaç, öğrencilerimizi konuşmaya teşvik ederek ve cesaretlendirerek dersleri eğlenceli bir hale getirmek, İngilizce konuşurken hata yapma korkusu olmadan özgüvenlerini geliştirmek ve İngilizcenin gramer yapısını değil iletişim becerilerini geliştirmektir.   Okul olarak yeni dünya düzenin gerektirdiği yetkinlikleri nasıl kazandırırım anlayışını ön planda tutuyoruz. Bu anlamda “oracy” yani etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi, Kale Kolejlerinin en önemli hedeflerindendir. Dünya lideri Beils ile işbirliğimizle öğrencilerimizin geleceğine çok sağlam tuğlalar koymaya devam ediyoruz” dedi.
Kale Koleji İngilizce online eğitiminde dünya lideri Beils ile güçlerini birleştirdi.

Kale Koleji tüm kampüsleri ve sınıflarında İngiliz ve Amerikalı İngilizce konuşma ve etkili iletişim derslerinde uzman öğretmenlerle, 2021-2022 akademik yılında “oracy” etkili iletişim becerileri programına başlıyor.

 

Ezber değil pratiğe yönelik eğitimle öğrencilerinin öğrendiklerini kalıcı hale getirdiklerini belirten Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, aynı sistemi yabancı dilde de uyguladıklarını, dünya lideri Beils ile işbirlikleriyle İngilizce eğitimde Kale Okulları’nın büyük bir adım attığını söyledi.

 

30 okula ulaşan Kale Okulları’nın 2009 yılından bu yana hep zamanın ötesinde projelere imza attığını belirten başarılı eğitimci Bahir Azak; “Kale Koleji olarak hedefimiz İngilizce eğitimimizi dünya standartlarının üstüne çıkarmak ve okulumuzdaki her öğrencimizin akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasını sağlamaktır. Beils ile yapacağımız İngilizce etkili iletişim becerileri projesi ile, öğrencilerimizi en iyi yabancı öğretmenlerle buluşturacak ve İngiltere okullarında çok yaygın olarak kullanılan “oracy” etkili iletişim becerileri derslerini birebir Kale Kolejlerinde uygulayacağız.  

 

Öğrencilerimiz tüm akademik yıl süresince haftada 2 ders Beils’in öğretmenleri ile online olarak İngilizce konuşma ve etkili iletişim dersleri yapacaklar. Öğrencilerimiz en fazla 12 öğrencinin olduğu online platformda ana dili İngilizce olan öğretmenden düzenli olarak ders alacaklar ve yabancı bir öğretmenle İngilizce konuşabilmenin avantajını yaşayacaklar. Bu programdaki amaç, öğrencilerimizi konuşmaya teşvik ederek ve cesaretlendirerek dersleri eğlenceli bir hale getirmek, İngilizce konuşurken hata yapma korkusu olmadan özgüvenlerini geliştirmek ve İngilizcenin gramer yapısını değil iletişim becerilerini geliştirmektir.

 

Okul olarak yeni dünya düzenin gerektirdiği yetkinlikleri nasıl kazandırırım anlayışını ön planda tutuyoruz. Bu anlamda “oracy” yani etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi, Kale Kolejlerinin en önemli hedeflerindendir. Dünya lideri Beils ile işbirliğimizle öğrencilerimizin geleceğine çok sağlam tuğlalar koymaya devam ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.