KAMPANYA BODRUM’DAN BAŞLADI

DİĞER 07.09.2016 - 22:09, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

KAMPANYA BODRUM’DAN BAŞLADI

Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace’in simgelerinden "Rainbow Warrior" gemisi, “Güneşe Yelken Aç” kampanyası kapsamında ilk olarak Bodrum’u ziyaret etti.
Yüzde seksen rüzgar enerjisiyle hareket eden Rainbow Warrior adlı gemi, kampanya kapsamında gerçekleştirilen sunumlar ile güneşin önemini vurgulamayı hedefliyor. "Güneşe Yelken Aç" sloganıyla yola çıkan gemi, başlangıç noktası olan Bodrum'dan sonra Seferihisar'ın Sığacık Limanı'nı, Çeşme'yi, Bozcaada'yı ve en son İstanbul'u ziyaret edecek.   Lübnan'dan hareket ederek Bodrum'a yelken açan ve Bodrum'un Kumbahçe İskelesi'ne yanaşıp demir atan geminin kaptanı Peter Henry Willcox, yaptığı açıklamada; "İçinde bulunduğumuz gemi, Greenpeace'in 3. Gemisidir. Bu gemi çoğunlukla rüzgar enerjisi ile çalışıyor sadece milimetrik hesaplamalar olduğunda motorla çalışıyor. 35 yıldır bu ekibin içerisindeyim ve şu anda Bodrum'da olmak mutluluk verici. Türkiye'ye daha önce 3 kez gelmiştim ama Bodrum'a ilk gelişim. Burada olmaktan çok mutluyum." dedi.   Greenpeace gönüllüleriyle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Çevre dostu bu geminin Bodrum'da olmasından son derece mutluyum. Değerli kaptanı ve mürettebatını da burada ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bodrum çevre dostudur. Denizlerimizle ilgili de çok güzel kampanyalarımız var. Bu kampanyayla birlikte özellikle çevre dostu insanların bu gemi eşliğinde Bodrum'da olması, son derece isabetli oldu. Bize geminin Bodrum'a gelmesi teklifi ulaştığında, bundan mutluluk duyacağımızı söylemiştik. Kaptanımızın da dediği gibi; rüzgar gücüyle giden bu gemi, gönül isterdi ki bizim Bodrum'da düzenlemiş olduğumuz Bodrum Cup Ahşap Yelkenli Yat Yarışlarına da katılsın. Bunu da gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Çünkü bu özel gemi, Bodrum'a isim olarak da yelken olarak da çok yakışıyor" şeklinde konuştu.
Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace’in simgelerinden "Rainbow Warrior" gemisi, “Güneşe Yelken Aç” kampanyası kapsamında ilk olarak Bodrum’u ziyaret etti.

Yüzde seksen rüzgar enerjisiyle hareket eden Rainbow Warrior adlı gemi, kampanya kapsamında gerçekleştirilen sunumlar ile güneşin önemini vurgulamayı hedefliyor. "Güneşe Yelken Aç" sloganıyla yola çıkan gemi, başlangıç noktası olan Bodrum'dan sonra Seferihisar'ın Sığacık Limanı'nı, Çeşme'yi, Bozcaada'yı ve en son İstanbul'u ziyaret edecek.

 

Lübnan'dan hareket ederek Bodrum'a yelken açan ve Bodrum'un Kumbahçe İskelesi'ne yanaşıp demir atan geminin kaptanı Peter Henry Willcox, yaptığı açıklamada; "İçinde bulunduğumuz gemi, Greenpeace'in 3. Gemisidir. Bu gemi çoğunlukla rüzgar enerjisi ile çalışıyor sadece milimetrik hesaplamalar olduğunda motorla çalışıyor. 35 yıldır bu ekibin içerisindeyim ve şu anda Bodrum'da olmak mutluluk verici. Türkiye'ye daha önce 3 kez gelmiştim ama Bodrum'a ilk gelişim. Burada olmaktan çok mutluyum." dedi.

 

Greenpeace gönüllüleriyle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Çevre dostu bu geminin Bodrum'da olmasından son derece mutluyum. Değerli kaptanı ve mürettebatını da burada ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bodrum çevre dostudur. Denizlerimizle ilgili de çok güzel kampanyalarımız var. Bu kampanyayla birlikte özellikle çevre dostu insanların bu gemi eşliğinde Bodrum'da olması, son derece isabetli oldu. Bize geminin Bodrum'a gelmesi teklifi ulaştığında, bundan mutluluk duyacağımızı söylemiştik. Kaptanımızın da dediği gibi; rüzgar gücüyle giden bu gemi, gönül isterdi ki bizim Bodrum'da düzenlemiş olduğumuz Bodrum Cup Ahşap Yelkenli Yat Yarışlarına da katılsın. Bunu da gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Çünkü bu özel gemi, Bodrum'a isim olarak da yelken olarak da çok yakışıyor" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.