Kocadon; “nefes kredisi başvuruları başladı”

EKONOMİ 27.04.2020 - 19:41, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Kocadon; “nefes kredisi başvuruları başladı”

Sadece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyelerinin faydalanabildiği 'Nefes Kredisi' projesi yeniden gündeme alındı. Bodrum Ticaret Odası üyelerinin son dönemde Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşadığı finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlanmak amacıyla başta kamu bankaları tarafından sağlanmak üzere destek ve krediler hayata geçirilmeye başlandı.
Bodrum Ticaret Odası’nın TOBB nezdinde yürüttüğü çalışmalar ışığında TOBB Nefes Kredisine ilişkin protokol TOBB, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile 27 Nisan 2020 Pazartesi günü imzalanarak, üyelerin kullanımına açıldı. İlerleyen günlerde nefes kredisinin kamu bankalarının da katılımı ile kapsamının genişlemesi bekleniyor.   TOBB Nefes Kredisi detayları şöyle;   1.      TOBB bağlı oda/borsa üyesi olmak ( Bodrum Ticaret Odası üyeleri)   2.      2020 yılında anapara ve faiz ödemesi yapılmayacaktır.   3.      Ödemeler 2021 yılında başlayacak olup 12 eşit taksitle geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır.   4.      Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık 7,5 olarak belirlenmiştir.   5.      3 Milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000-TL, 3-25 Milyon ciroya sahip işletmeler ise azami 100.000-TL kredi kullanabileceklerdir.   6.      Kredi kullanmak isteyen BODTO üyeleri, “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli faaliyet belgesi alarak ilgili bankaya başvuru yapmalıdır.   7.      Banka KGF’ye ödenecek 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi başka bir masraf talep edilmeyecektir.   8.      Kredi kullanımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda müşterinin talebi üzerine maddi teminat istenebilecektir.   9.      Kredi değerlendirme sürecinde TOBB ve BODTO kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecektir.   Detayları belirtilen Nefes Kredisi kapsamında BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “TOBB Nefes Kredisi'nin faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. Krediyi alan üyemiz 2020 yılı için bankanın yolunu unutacak. Krediyi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyecek. Odamızdan nefes kredisi için alınacak faaliyet belgesinden sonra üyelerimiz tüm işlemleri banka ile görüşerek tamamlayacaktır. Nefes Kredisinin tüm Bodrum ticaret erbaplarına, tüccarlarına faydalı olacağını düşünüyorum.” diyerek nefes kredisi hakkında bilgi aktardı.
Sadece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyelerinin faydalanabildiği 'Nefes Kredisi' projesi yeniden gündeme alındı. Bodrum Ticaret Odası üyelerinin son dönemde Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşadığı finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlanmak amacıyla başta kamu bankaları tarafından sağlanmak üzere destek ve krediler hayata geçirilmeye başlandı.

Bodrum Ticaret Odası’nın TOBB nezdinde yürüttüğü çalışmalar ışığında TOBB Nefes Kredisine ilişkin protokol TOBB, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile 27 Nisan 2020 Pazartesi günü imzalanarak, üyelerin kullanımına açıldı. İlerleyen günlerde nefes kredisinin kamu bankalarının da katılımı ile kapsamının genişlemesi bekleniyor.

 

TOBB Nefes Kredisi detayları şöyle;

 

1.      TOBB bağlı oda/borsa üyesi olmak ( Bodrum Ticaret Odası üyeleri)

 

2.      2020 yılında anapara ve faiz ödemesi yapılmayacaktır.

 

3.      Ödemeler 2021 yılında başlayacak olup 12 eşit taksitle geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır.

 

4.      Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık 7,5 olarak belirlenmiştir.

 

5.      3 Milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000-TL, 3-25 Milyon ciroya sahip işletmeler ise azami 100.000-TL kredi kullanabileceklerdir.

 

6.      Kredi kullanmak isteyen BODTO üyeleri, “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli faaliyet belgesi alarak ilgili bankaya başvuru yapmalıdır.

 

7.      Banka KGF’ye ödenecek 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi başka bir masraf talep edilmeyecektir.

 

8.      Kredi kullanımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda müşterinin talebi üzerine maddi teminat istenebilecektir.

 

9.      Kredi değerlendirme sürecinde TOBB ve BODTO kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecektir.

 

Detayları belirtilen Nefes Kredisi kapsamında BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “TOBB Nefes Kredisi'nin faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. Krediyi alan üyemiz 2020 yılı için bankanın yolunu unutacak. Krediyi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyecek. Odamızdan nefes kredisi için alınacak faaliyet belgesinden sonra üyelerimiz tüm işlemleri banka ile görüşerek tamamlayacaktır. Nefes Kredisinin tüm Bodrum ticaret erbaplarına, tüccarlarına faydalı olacağını düşünüyorum.” diyerek nefes kredisi hakkında bilgi aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.