Konserler başladı

KÜLTÜR-SANAT 04.07.2020 - 11:24, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Konserler başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirilen bu yılın ilk konserinde Piyanist Gülsin Onay sahne aldı.
Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın doyumsuz konserini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Güzel Sanatlar Genel Müdür Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt, Emel Çakaloğlu ve çok sayıda sanatsever izledi.   Şef Hakan Şensoy yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile sahneyi paylaşan Gülsin Onay birbirinden değerli eserleri klasik müzik tutkunları ile paylaştığı konser yaklaşık 2 saat sürdü. Pandemi önlemlerine ilişkin genelgelere uyularak düzenlenen konser Bodrum'da yeni kontrollü normal hayata geçişteki ilk büyük konser oldu.   Bodrum Kale'sinde Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek diğer etkinlikler ise şöyle:   5 Temmuz 2020 Cuma The Funtime of The Opera İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Şef: Musa Göçmen   10 Temmuz 2020 Cuma Kainatın Kanunu Kadın Solistler: Elif Zehra Güreşçi, Hamdiye Eroğlu, Selva Erdener Kanun: Ahmet Baran   12 Temmuz 2020 Pazar Ankara Devlet Tiyatrosu Reis Bey, Yazan: Necip Fazıl Kısakürek, Yöneten: Özer Tunca   19 Temmuz 2020 Pazar Ankara Devlet Opera ve Balesi Bir Tenor Aranıyor, Yazan: Ken Ludwig   21 / 22 Temmuz 2020 Salı-Çarşamba Samsun Devlet Opera ve Balesi Hisseli Harikalar Kumpanyası, Müzik: Melih Kibar   24 Temmuz 2020 Cuma İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Şef: Hakan Şensoy İlk Nefes Bir Dokunuş “Göbeklitepe” Solistler: Murat Salim Tokaç (Ney), Çağatay Akyol (Arp)
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirilen bu yılın ilk konserinde Piyanist Gülsin Onay sahne aldı.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın doyumsuz konserini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Güzel Sanatlar Genel Müdür Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt, Emel Çakaloğlu ve çok sayıda sanatsever izledi.

 

Şef Hakan Şensoy yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile sahneyi paylaşan Gülsin Onay birbirinden değerli eserleri klasik müzik tutkunları ile paylaştığı konser yaklaşık 2 saat sürdü. Pandemi önlemlerine ilişkin genelgelere uyularak düzenlenen konser Bodrum'da yeni kontrollü normal hayata geçişteki ilk büyük konser oldu.

 

Bodrum Kale'sinde Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek diğer etkinlikler ise şöyle:

 

5 Temmuz 2020 Cuma

The Funtime of The Opera

İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası

Şef: Musa Göçmen

 

10 Temmuz 2020 Cuma

Kainatın Kanunu Kadın

Solistler: Elif Zehra Güreşçi, Hamdiye Eroğlu, Selva Erdener

Kanun: Ahmet Baran

 

12 Temmuz 2020 Pazar

Ankara Devlet Tiyatrosu

Reis Bey, Yazan: Necip Fazıl Kısakürek, Yöneten: Özer Tunca

 

19 Temmuz 2020 Pazar

Ankara Devlet Opera ve Balesi

Bir Tenor Aranıyor, Yazan: Ken Ludwig

 

21 / 22 Temmuz 2020 Salı-Çarşamba

Samsun Devlet Opera ve Balesi

Hisseli Harikalar Kumpanyası, Müzik: Melih Kibar

 

24 Temmuz 2020 Cuma

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Şef: Hakan Şensoy

İlk Nefes Bir Dokunuş “Göbeklitepe”

Solistler: Murat Salim Tokaç (Ney), Çağatay Akyol (Arp)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.