Mehmet Kocadon’a büyük şok!

GÜNDEM 24.06.2020 - 13:21, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Mehmet Kocadon’a büyük şok!

Bodrum Belediye eski Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye’nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçundan açılan dava sonuçlandı. Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Başkan Kocadan, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Bodrum Belediye eski Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye'nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma' suçundan dava açıldı.   Hazırlanan iddianamede, Bodrum ilçesinde bvulunan bir taşınmasın Belediyece düzenlenmiş olan tadilat yapı ruhsatının yürürlükteki 1/1000 ölçekli Bodrum koruma amaçlı revizyon imar planının ilgili hükümleri ve 3194 sayılı kanunun 3. Maddesi hükümlerine aykırı olduğu kaydedildi. Suça konu yapıların mimari projesinin 1/1000 ölçekli Bodrum koruma amaçlı imar planına uygun olarak düzenlenmediği belirtildi. Mimari projesine göre, Bodrum Belediyesi'nce verilen 11 Ocak 2012 tarihli tadilat yapı ruhsatlarının da bu plana uygun olarak düzenlenmediği, söz konusu aykırılıklarla ilgili idarenin görevini yerine getirmekte gerekli dikkat ve özeni göstermediklerinin tespit edildiği kaydedildi.     GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR   İddianamede, söz konusu gayrimenkul ile ilgili verilmiş olan toplam 10 adet yapı ruhsatının düzenlenmesinde Belediye Başkanı olan sanık Mehmet Kocadon ile İmar ve Şehircilik Müdürü sanık Haluk Aytı'nın sorumlu olduğu belirtildi. Bu suretle 'Görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri kaydedildi.   1 YIL HAPİS   Dava geçtiğimiz aylarda Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce karara bağlandı. Kararın gerekçesi ise açıklandı. Bodrum Belediye Başkanı eski Mehmet Kocadon ve Belediye'nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı atılı suç kapsamında 1 yıl ertelemesiz hapis cezasına çarptırıldı.   Sabah
Bodrum Belediye eski Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye’nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçundan açılan dava sonuçlandı. Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Başkan Kocadan, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bodrum Belediye eski Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye'nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma' suçundan dava açıldı.

 

Hazırlanan iddianamede, Bodrum ilçesinde bvulunan bir taşınmasın Belediyece düzenlenmiş olan tadilat yapı ruhsatının yürürlükteki 1/1000 ölçekli Bodrum koruma amaçlı revizyon imar planının ilgili hükümleri ve 3194 sayılı kanunun 3. Maddesi hükümlerine aykırı olduğu kaydedildi. Suça konu yapıların mimari projesinin 1/1000 ölçekli Bodrum koruma amaçlı imar planına uygun olarak düzenlenmediği belirtildi. Mimari projesine göre, Bodrum Belediyesi'nce verilen 11 Ocak 2012 tarihli tadilat yapı ruhsatlarının da bu plana uygun olarak düzenlenmediği, söz konusu aykırılıklarla ilgili idarenin görevini yerine getirmekte gerekli dikkat ve özeni göstermediklerinin tespit edildiği kaydedildi.

 

 

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR

 

İddianamede, söz konusu gayrimenkul ile ilgili verilmiş olan toplam 10 adet yapı ruhsatının düzenlenmesinde Belediye Başkanı olan sanık Mehmet Kocadon ile İmar ve Şehircilik Müdürü sanık Haluk Aytı'nın sorumlu olduğu belirtildi. Bu suretle 'Görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri kaydedildi.

 

1 YIL HAPİS

 

Dava geçtiğimiz aylarda Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce karara bağlandı. Kararın gerekçesi ise açıklandı. Bodrum Belediye Başkanı eski Mehmet Kocadon ve Belediye'nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı atılı suç kapsamında 1 yıl ertelemesiz hapis cezasına çarptırıldı.

 

Sabah

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.