Öğrenciler Kaleli olmak için adım attılar

31.03.2021 - 15:49, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Öğrenciler Kaleli olmak için adım attılar

Her yıl büyük ilgi gören “Kale Koleji Bursluluk Sınavı” bu yıl sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Akademik başarısıyla Türkiye’nin zirvesinde yer alan Kale Koleji, geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde düzenlediği bursluluk sınavıyla büyük ilgi gördü. Kale Koleji’nin tüm okullarında iki gün boyunca yapılan sınava 4’üncü sınıftan 11’inci sınıfa kadar öğrenciler katıldı. Pandemi dolayısıyla tüm tedbirlerin en üst seviyede alındığı Kale Koleji’nde öğrenciler, HES kodu sorgusunun ardından maskeleriyle, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen ve havalandırılmış sınıf ortamında sınavlarını gerçekleştirdiler.   ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ OKUMA ŞANSINI DA YAKALAYACAK   İdareciler ve öğretmenlerin gözetiminde yapılan sınavda öğrenciler, Kaleli olmak için bilgilerini ortaya koydu. Veliler okul dışında çocuklarını heyecanla beklerken, öğrenciler ise yüzde yüze varan burs imkanını kazanmak için ter döktü. Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, her yıl yapılan bursluluk sınavına öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgiden son derece mutlu olduğunu söyleyerek; “Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre çeşitli oranda burs imkanı kazanabileceği gibi ücretsiz okuma şansını da yakalayacaklar. Yapılan bu sınavın İstanbul eğitimine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tuzla başta olmak üzere İstanbul’un tüm ilçelerinden yüzlerce öğrenci bursluluk sınavımıza başvurdu. Sınava ilgi gösteren öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Sonuçlar ise kısa bir süre sonra açıklanarak öğrencilerimize duyurulacak” dedi.   BURSLULUK SINAVLARI BİREYSEL DEVAM EDECEK!   Kale Koleji bursluluk sınavlarının, yoğun ilgi, talep ve katılım olduğundan, bireysel olarak devam edeceği bildirildi. Pandemi sebebiyle bireysel devam edecek sınavlar ve tüm detaylarla ilgili bilgi almak için Kale Okulları’nın aşağıda belirtilen okullarının aranabileceği belirtildi.   Özel Tuzla Kale Ortaokulu - Anadolu Lisesi Telefon: 0216 446 46 10 Özel Serdivan Kale Ortaokulu - Anadolu Lisesi Telefon: O264  502 08 88 Özel Kartepe Kale Ortaokulu Telefon: 0262 373 58 43
Her yıl büyük ilgi gören “Kale Koleji Bursluluk Sınavı” bu yıl sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Akademik başarısıyla Türkiye’nin zirvesinde yer alan Kale Koleji, geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde düzenlediği bursluluk sınavıyla büyük ilgi gördü. Kale Koleji’nin tüm okullarında iki gün boyunca yapılan sınava 4’üncü sınıftan 11’inci sınıfa kadar öğrenciler katıldı. Pandemi dolayısıyla tüm tedbirlerin en üst seviyede alındığı Kale Koleji’nde öğrenciler, HES kodu sorgusunun ardından maskeleriyle, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen ve havalandırılmış sınıf ortamında sınavlarını gerçekleştirdiler.

 

ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ OKUMA ŞANSINI DA YAKALAYACAK

 

İdareciler ve öğretmenlerin gözetiminde yapılan sınavda öğrenciler, Kaleli olmak için bilgilerini ortaya koydu. Veliler okul dışında çocuklarını heyecanla beklerken, öğrenciler ise yüzde yüze varan burs imkanını kazanmak için ter döktü. Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, her yıl yapılan bursluluk sınavına öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgiden son derece mutlu olduğunu söyleyerek; “Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre çeşitli oranda burs imkanı kazanabileceği gibi ücretsiz okuma şansını da yakalayacaklar. Yapılan bu sınavın İstanbul eğitimine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tuzla başta olmak üzere İstanbul’un tüm ilçelerinden yüzlerce öğrenci bursluluk sınavımıza başvurdu. Sınava ilgi gösteren öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Sonuçlar ise kısa bir süre sonra açıklanarak öğrencilerimize duyurulacak” dedi.

 

BURSLULUK SINAVLARI BİREYSEL DEVAM EDECEK!

 

Kale Koleji bursluluk sınavlarının, yoğun ilgi, talep ve katılım olduğundan, bireysel olarak devam edeceği bildirildi. Pandemi sebebiyle bireysel devam edecek sınavlar ve tüm detaylarla ilgili bilgi almak için Kale Okulları’nın aşağıda belirtilen okullarının aranabileceği belirtildi.

 

Özel Tuzla Kale Ortaokulu - Anadolu Lisesi Telefon:

0216 446 46 10

Özel Serdivan Kale Ortaokulu - Anadolu Lisesi Telefon:

O264  502 08 88

Özel Kartepe Kale Ortaokulu Telefon:

0262 373 58 43

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.