Otel bahçesindekiler tarihi esermiş

GÜNDEM 28.08.2020 - 13:01, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Otel bahçesindekiler tarihi esermiş

Bodrum’da ki bir otelin çevre düzenlemesinde kullanıldığı belirlenen tarihi eserler, sergilenmek üzere müzeye götürüldü.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkilileri, Göltürkbükü Mahallesi'ndeki bir otelin çevre düzenlemesinde bazı tarihi eserlerin kullanıldığı iddiası üzerine konuyla ilgili çalışma başlattı.Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl koordinasyonunda yürütülen çalışmada, bahçe düzenlemesinde kullanılan parçaların tarihi eser niteliği taşıdığı tespit edildi. Bahçedeki 6 parça eserin, Antik Çağ'a ait sütun başlığı ve hamam kurnaları olduğu belirlendi.   Otel işletmecisinin 35 yıl önce vefat eden ortağının getirdiği öğrenilen eserler, Bodrum Kalesi ve Halikarnas Mozolesi Müzesi yetkililerine teslim edildi.   Eserlerin müzede sergileneceği belirtildi.
Bodrum’da ki bir otelin çevre düzenlemesinde kullanıldığı belirlenen tarihi eserler, sergilenmek üzere müzeye götürüldü.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkilileri, Göltürkbükü Mahallesi'ndeki bir otelin çevre düzenlemesinde bazı tarihi eserlerin kullanıldığı iddiası üzerine konuyla ilgili çalışma başlattı.Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl koordinasyonunda yürütülen çalışmada, bahçe düzenlemesinde kullanılan parçaların tarihi eser niteliği taşıdığı tespit edildi. Bahçedeki 6 parça eserin, Antik Çağ'a ait sütun başlığı ve hamam kurnaları olduğu belirlendi.

 

Otel işletmecisinin 35 yıl önce vefat eden ortağının getirdiği öğrenilen eserler, Bodrum Kalesi ve Halikarnas Mozolesi Müzesi yetkililerine teslim edildi.

 

Eserlerin müzede sergileneceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.