Pazarlar için 5 yıllık plan

EKONOMİ 16.12.2019 - 19:20, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Pazarlar için 5 yıllık plan

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın öncülüğünde başlatılan, “Müsaitseniz Size Geliyoruz” sloganıyla yürütülen Pazar yeri ziyaretleri sonunda hazırlanan 5 yıllık plan, Pazar esnafı ile paylaşıldı.
Bodrum Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından Nurol Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Pazarcılar Derneği Başkanı Ercan Yıldırım, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç ve yaklaşık 250 Pazarcı esnafı katıldı.   Pazar esnafının sorunları ve çözüm önerileri, ileri zamanlarda yapılması planlanan yeni Pazar yerleri hakkında bilgilendirme, belediyenin esnaflardan beklentileri, alınması gereken tedbirler ve karşılıklı fikir alışverişi yapmak için gerçekleştirilen toplantı, Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel’in, yasal mevzuatlar, stantların devir işlemleri, uygulanan cezalar, Pazar yerlerinin temizliği ve işgaliye üzerine hazırladığını sunum ile başladı.   Yapılan sunumda, mevcut açık ve kapalı Pazar yerlerinin durumu, bu yerlerde yaşanan sorunlar, Belediye olarak alınan önlemler, uygulanan işlemler, iptal edilen yerler ve gerekçeleri hakkında esnaf bilgilendirildi.   Toplantıda, Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılı içerisinde, satış yerleri dışında yada geçiş yolları üzerinde mal teşhir edilme-satılmasından 242, atık malzemelerin belirlenen yer ve şekil ve alanda toplanmamasından 40, malların etiketlenmemesine ilişkin mevzuata aykırı hareketten 35, borcun ödenmemesi nedeniyle 9, standını kiraya vermesi yada devir etmesinde 4 ve devamsızlık nedeniyle 58 adet işlem yapıldığı ayrıca çeşitli nedenlerle 18 adet de uzaklaştırma kararı verildiği açıklandı.   Bodrum Belediyesinin Pazar yerlerine yönelik 5 yıllık faaliyet planı kapsamında ilk olarak, Tugutreis ve Yalıkavak Mahallelerine modern ve çağdaş Pazar yerleri yapılacağı ve maliyetlerinin ise toplamda 20 milyon TL civarında olacağı ifade edildi.   Bilgilendirme sunumunun ardından konuşan Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Pazar yerlerinde mevcut bir takım sıkıntıların el birliği ile aşılabileceğini ifade ederek şöyle konuştu:   “Bu tür toplantılar herkesin sorunları dile getirmesi gereken platformlardır. El birliği ile bunları çözmemiz lazım, çünkü Pazar esnafı açısından dışarıda yüzümüz çok iyi değil. Belediye olarak, hazırladığımız yönetmeliklerle, düzenlediğimiz toplantılarla sizleri yönlendirmeye çalışıyoruz. Ancak 8 aydır özellikle Pazar yerlerinin temizliği ve hanutçuluk konusunda çok fazla mesai harcadık. Belediye Başkanımızın özverili çalışması ve sizin desteklerinizle bu sorunları çözmemiz şart. Yeni, modern pazar yerlerinin yapılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu konudaki 5 yıllık planımızı da yaptık.”   Toplantı, esnafların sorun ve taleplerinin dinlenmesi ortak çözüm önerilerinin istişare edilmesi ile devam etti. 
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın öncülüğünde başlatılan, “Müsaitseniz Size Geliyoruz” sloganıyla yürütülen Pazar yeri ziyaretleri sonunda hazırlanan 5 yıllık plan, Pazar esnafı ile paylaşıldı.

Bodrum Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından Nurol Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Pazarcılar Derneği Başkanı Ercan Yıldırım, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç ve yaklaşık 250 Pazarcı esnafı katıldı.

 

Pazar esnafının sorunları ve çözüm önerileri, ileri zamanlarda yapılması planlanan yeni Pazar yerleri hakkında bilgilendirme, belediyenin esnaflardan beklentileri, alınması gereken tedbirler ve karşılıklı fikir alışverişi yapmak için gerçekleştirilen toplantı, Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel’in, yasal mevzuatlar, stantların devir işlemleri, uygulanan cezalar, Pazar yerlerinin temizliği ve işgaliye üzerine hazırladığını sunum ile başladı.

 

Yapılan sunumda, mevcut açık ve kapalı Pazar yerlerinin durumu, bu yerlerde yaşanan sorunlar, Belediye olarak alınan önlemler, uygulanan işlemler, iptal edilen yerler ve gerekçeleri hakkında esnaf bilgilendirildi.

 

Toplantıda, Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılı içerisinde, satış yerleri dışında yada geçiş yolları üzerinde mal teşhir edilme-satılmasından 242, atık malzemelerin belirlenen yer ve şekil ve alanda toplanmamasından 40, malların etiketlenmemesine ilişkin mevzuata aykırı hareketten 35, borcun ödenmemesi nedeniyle 9, standını kiraya vermesi yada devir etmesinde 4 ve devamsızlık nedeniyle 58 adet işlem yapıldığı ayrıca çeşitli nedenlerle 18 adet de uzaklaştırma kararı verildiği açıklandı.

 

Bodrum Belediyesinin Pazar yerlerine yönelik 5 yıllık faaliyet planı kapsamında ilk olarak, Tugutreis ve Yalıkavak Mahallelerine modern ve çağdaş Pazar yerleri yapılacağı ve maliyetlerinin ise toplamda 20 milyon TL civarında olacağı ifade edildi.

 

Bilgilendirme sunumunun ardından konuşan Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Pazar yerlerinde mevcut bir takım sıkıntıların el birliği ile aşılabileceğini ifade ederek şöyle konuştu:

 

“Bu tür toplantılar herkesin sorunları dile getirmesi gereken platformlardır. El birliği ile bunları çözmemiz lazım, çünkü Pazar esnafı açısından dışarıda yüzümüz çok iyi değil. Belediye olarak, hazırladığımız yönetmeliklerle, düzenlediğimiz toplantılarla sizleri yönlendirmeye çalışıyoruz. Ancak 8 aydır özellikle Pazar yerlerinin temizliği ve hanutçuluk konusunda çok fazla mesai harcadık. Belediye Başkanımızın özverili çalışması ve sizin desteklerinizle bu sorunları çözmemiz şart. Yeni, modern pazar yerlerinin yapılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu konudaki 5 yıllık planımızı da yaptık.”

 

Toplantı, esnafların sorun ve taleplerinin dinlenmesi ortak çözüm önerilerinin istişare edilmesi ile devam etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.