Polonya Başkonsolosu'ndan Veda

DİĞER 16.12.2016 - 15:19, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Polonya Başkonsolosu'ndan Veda

Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.
Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, memuriyeti dolayısıyla Başkonsolosluk süresinin dolduğunu belirterek Polonya'ya dönüş yapacağını, bu sebeple veda etmek amacıyla ziyarette bulunduğunu ifade etti.   Terör olayları sebebiyle Türkiye'deki kayıplardan dolayı başsağlığı dileklerinde bulunan Michalski, "15 Temmuz gecesini tabii ki beraber yaşadık. Kolay bir dönem değil ama öbür taraftan da Sayın Başkanım şunu söylemek istiyorum: Ne kadar iki milletimizin karakterleri farklıysa da, benzer noktalarımız da var. Polonya da acılarla dolu. Komşularımız tarafından işgal altındayken bile devletimize bağlı bir millet olmak için çalıştık. Daha sonra II. Dünya Savaşı. Her 5 kişiden 1 vatandaşımız Nazi kamplarına katıldı. Her şeye rağmen halkın gücü… Halkın gücüne Polonya'da ve Türkiye'de şahit oldum." şeklinde konuştu.   Memuriyeti dolayısıyla başkonsolosluk süresinin dolduğunu ve Polonya'ya döneceğini ifade eden Grzegorz Michalski, "Polonya'ya dönüyorum. Geçen yıl da konuştuğumuz gibi burada Polonya turizmine ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerimize katkıda bulunabilmek için çalışacağız. 2016 kolay bir yıl değildi; hem mülteci konuları hem terör konuları. Tabii ki biz de şahit olduk ve turist akışının azalması oldu. Ama dediğim gibi bunlar da geçecek. Bodrum ve Marmaris'te ortalama -darbe kalkışması olduktan sonra bile- bizim hesaplarımıza göre günlük olarak 10 bin turistimiz bulunuyor. Alanya'dan başlayarak Bodrum'a kadar düşüş var tabii ki ama dediğim gibi bunların geçici olacağını düşünüyorum. Bodrum, Fethiye, Marmaris hala bizim turistlerimizin ve Polonya tur operatörlerimizin göz bebeği olacaktır." dedi.   Başkan Kocadon ise ziyaretinden dolayı başkonsolosa teşekkür ederek, "Her şeye rağmen Türkiye güçlü bir ülke. Turizm açısından da kayıpları minimuma indirmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.   Ziyaret sonrasında Başkan Kocadon, "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" diyerek Bodrum Belediyesi'nin ambleminin bulunduğu kahve fincanlarını takdim etti ve daima hatırlanmak temennisinde bulundu.
Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, memuriyeti dolayısıyla Başkonsolosluk süresinin dolduğunu belirterek Polonya'ya dönüş yapacağını, bu sebeple veda etmek amacıyla ziyarette bulunduğunu ifade etti.

 

Terör olayları sebebiyle Türkiye'deki kayıplardan dolayı başsağlığı dileklerinde bulunan Michalski, "15 Temmuz gecesini tabii ki beraber yaşadık. Kolay bir dönem değil ama öbür taraftan da Sayın Başkanım şunu söylemek istiyorum: Ne kadar iki milletimizin karakterleri farklıysa da, benzer noktalarımız da var. Polonya da acılarla dolu. Komşularımız tarafından işgal altındayken bile devletimize bağlı bir millet olmak için çalıştık. Daha sonra II. Dünya Savaşı. Her 5 kişiden 1 vatandaşımız Nazi kamplarına katıldı. Her şeye rağmen halkın gücü… Halkın gücüne Polonya'da ve Türkiye'de şahit oldum." şeklinde konuştu.

 

Memuriyeti dolayısıyla başkonsolosluk süresinin dolduğunu ve Polonya'ya döneceğini ifade eden Grzegorz Michalski, "Polonya'ya dönüyorum. Geçen yıl da konuştuğumuz gibi burada Polonya turizmine ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerimize katkıda bulunabilmek için çalışacağız. 2016 kolay bir yıl değildi; hem mülteci konuları hem terör konuları. Tabii ki biz de şahit olduk ve turist akışının azalması oldu. Ama dediğim gibi bunlar da geçecek. Bodrum ve Marmaris'te ortalama -darbe kalkışması olduktan sonra bile- bizim hesaplarımıza göre günlük olarak 10 bin turistimiz bulunuyor. Alanya'dan başlayarak Bodrum'a kadar düşüş var tabii ki ama dediğim gibi bunların geçici olacağını düşünüyorum. Bodrum, Fethiye, Marmaris hala bizim turistlerimizin ve Polonya tur operatörlerimizin göz bebeği olacaktır." dedi.

 

Başkan Kocadon ise ziyaretinden dolayı başkonsolosa teşekkür ederek, "Her şeye rağmen Türkiye güçlü bir ülke. Turizm açısından da kayıpları minimuma indirmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

 

Ziyaret sonrasında Başkan Kocadon, "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" diyerek Bodrum Belediyesi'nin ambleminin bulunduğu kahve fincanlarını takdim etti ve daima hatırlanmak temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.