Tescillendi

KÜLTÜR-SANAT 09.12.2016 - 16:11, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Tescillendi

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, geçen mart ayında ilk etabı açılan Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi'nin dünyanın en önemli kültür ve doğa yürüyüşü projelerinden biri olacağını, marka tescil sürecinin de tamamlandığını açıkladı.
Bodrum’da Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Bodrum Ticaret Odası'nın (BODTO) öncülüğünde Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle mart ayında açılışı yapılan Pedasa Antik Kenti Leleg Yürüyüş Yolu'nun, marka bir ürün olarak sunulabileceğini söyleyen Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, proje ile ilgili bilgiler verdi.   2009 yılında başlattıkları projede, turizmi geliştirip, çeşitlendirmek için öncelikle vizyon oluşturulması gerektiğini belirten Kocadon, "Bu proje tamamı bittiğinde dünyanın en önemli kültür ve yürüyüş turizmi projelerinden biri olacak. Bodrum'dan, Torba'dan, Gölköy'den, Konacık'tan Pedasa Kalesi'ne giden tarihi yollar ve eski köy yollarında maki-taş temizliği tamamlanarak 185 kilometrelik güzergahımızın yaklaşık 3'te ikisi kullanılabilecek hale getirilecek. Bu çerçevede yolun bakanlık onaylı ve kurallara uygun tescilli bir yol olarak tanıtılmasının öneminin bilinciyle Bodrum Leleg Yolu marka tescil süreci de tamamlanmıştır. Mart ayında açılan ilk etabın ardından diğer etaplarımızı da en kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.   Kocadon ayrıca belirlenen yürüyüş ve bisiklet güzergahları için işaretleme, levhalama, diri örtü temizliği ve kamp alanlarının çevre düzenlemelerinin yapılacağını belirterek yabancı dil destekli internet sitesi hazırlanacağını kaydetti. Akıllı telefon uygulaması, harita, broşür ve fuarlarda Bodrum'un yürüyüş yolları ile tanıtılmasının sağlanacağını vurgulayan Kocadon, Bodrum Leleg Yolu hakkında çeşitli toplantı ve çalışmalar yürütülmesi çalışmalarının turizm sezonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, geçen mart ayında ilk etabı açılan Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi'nin dünyanın en önemli kültür ve doğa yürüyüşü projelerinden biri olacağını, marka tescil sürecinin de tamamlandığını açıkladı.

Bodrum’da Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Bodrum Ticaret Odası'nın (BODTO) öncülüğünde Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle mart ayında açılışı yapılan Pedasa Antik Kenti Leleg Yürüyüş Yolu'nun, marka bir ürün olarak sunulabileceğini söyleyen Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, proje ile ilgili bilgiler verdi.

 

2009 yılında başlattıkları projede, turizmi geliştirip, çeşitlendirmek için öncelikle vizyon oluşturulması gerektiğini belirten Kocadon, "Bu proje tamamı bittiğinde dünyanın en önemli kültür ve yürüyüş turizmi projelerinden biri olacak. Bodrum'dan, Torba'dan, Gölköy'den, Konacık'tan Pedasa Kalesi'ne giden tarihi yollar ve eski köy yollarında maki-taş temizliği tamamlanarak 185 kilometrelik güzergahımızın yaklaşık 3'te ikisi kullanılabilecek hale getirilecek. Bu çerçevede yolun bakanlık onaylı ve kurallara uygun tescilli bir yol olarak tanıtılmasının öneminin bilinciyle Bodrum Leleg Yolu marka tescil süreci de tamamlanmıştır. Mart ayında açılan ilk etabın ardından diğer etaplarımızı da en kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.

 

Kocadon ayrıca belirlenen yürüyüş ve bisiklet güzergahları için işaretleme, levhalama, diri örtü temizliği ve kamp alanlarının çevre düzenlemelerinin yapılacağını belirterek yabancı dil destekli internet sitesi hazırlanacağını kaydetti. Akıllı telefon uygulaması, harita, broşür ve fuarlarda Bodrum'un yürüyüş yolları ile tanıtılmasının sağlanacağını vurgulayan Kocadon, Bodrum Leleg Yolu hakkında çeşitli toplantı ve çalışmalar yürütülmesi çalışmalarının turizm sezonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.