Türk - Yunan Ortak Yatırımla Komşuda Mutfak Mağazası

DİĞER 16.02.2017 - 16:46, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Türk - Yunan Ortak Yatırımla Komşuda Mutfak Mağazası

Türk - Yunan ortak yatırımla komşuda mutfak mağazası Bodrum’da Esnaf ve Sanayiciler Derneği (BESİAD) Başkanı Emre Köroğlu ile Yunanistan İstanköy Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dimitris Kostoglu Sarantis, ortak yatırımla Bodrum Gastor Mutfak Mağazası'nı İstanköy'e açtı. Mağazaya Türk - Yunan işadamları ile politikacılar, yoğun ilgi gösterdi.
Bodrum'da üreterek 70 ülkeye yaptığı davlumbazsız yemek pişirme cihazıyla dikkati çeken, Milano'daki Uluslararası turizm fuarında 2 yıl önce Dünya Özel Çevre Ödülü alan Gastro Mutfak, yurt dışındaki ilk bayisini Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda (Kos) açtı. Gastro Mutfak'ın açılışına, Yunanlı bürokratlar ve işadamları ilgi gösterdi. Açılışa şirket yetkilisi Emre Köroğlu, kardeşi Berdan Köroğlu, iş ortağı Yunan Dimitris Sarantis, Papaz Natanil, İstanköy imamı Şükrü Damasoğlu, eski 12 adalar milletvekili Aristotelis Pavlidis, Kaymakam Georges Halkidyos ve belediye meclis üyeleri, Türk ve Yunan iş adamları hazır bulundu. Yüksek makine mühendisi evli ve 2 çocuk babası Emre Köroğlu, Bodrum'da yaklaşık bin 100 metrekare içerisinde yeni makine parkuru ve ileri teknoloji ekipmanlar kullanarak ürettiği ürünleri, İstanköy çarşı merkezinde açtıkları 375 metrekarelik yeni mağazada satışa sunduklarını söyledi.   Talep üzerine mağazayı İstanköy'de hizmete açtıklarını, Yunan ortağıyla mağaza zincirini diğer adalara da yaymak istediklerini söyleyen Emre Köroğlu, "Komşu Yunanistan'da açtığımız ilk mağazanın ardından gördüğümüz ilgi bizleri sevindirdi. Bazı konularda hükümetler gerginlik yaşarken, biz gerek turizm gerekse ticaret konularında aksini yaparak Ege'nin bir barış ve dostluk denizi olması için güçlerimizi birleştirmekten çekinmiyoruz, aksine önümüzdeki aylarda Yunanistan'ın diğer adalarında da mağaza açmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.   Köroğlu'nun ortağı Dimitris Sarantis, "Şu ana kadar özellikle turizm konusunda Bodrum'daki dostlarımızla işbirliği yapıyorduk. Ve ikili ilişkilerimizi geliştirmek için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünüyorduk. Yine turizm destekli bir sektörde işbirliği yapma kararı aldık. Adamızda böyle bir mağazaya ihtiyacımız vardı. Türk ortaklarımız ile ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Ticari ilişkilerin gelişmesi iki halkın yaşamlarına her yönde olumlu katkıda bulunacaktır" dedi.   Açılışta şef aşçı Aydın Şenol, bacasız fırında aynı anda tavuk, balık, et ve pizza pişirerek gösteri yaptı. Üretilen fırınlarda yemek pişerken yemek kokularının birbirine karışmadığı vurgulandı.
Türk - Yunan ortak yatırımla komşuda mutfak mağazası Bodrum’da Esnaf ve Sanayiciler Derneği (BESİAD) Başkanı Emre Köroğlu ile Yunanistan İstanköy Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dimitris Kostoglu Sarantis, ortak yatırımla Bodrum Gastor Mutfak Mağazası'nı İstanköy'e açtı. Mağazaya Türk - Yunan işadamları ile politikacılar, yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum'da üreterek 70 ülkeye yaptığı davlumbazsız yemek pişirme cihazıyla dikkati çeken, Milano'daki Uluslararası turizm fuarında 2 yıl önce Dünya Özel Çevre Ödülü alan Gastro Mutfak, yurt dışındaki ilk bayisini Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda (Kos) açtı. Gastro Mutfak'ın açılışına, Yunanlı bürokratlar ve işadamları ilgi gösterdi. Açılışa şirket yetkilisi Emre Köroğlu, kardeşi Berdan Köroğlu, iş ortağı Yunan Dimitris Sarantis, Papaz Natanil, İstanköy imamı Şükrü Damasoğlu, eski 12 adalar milletvekili Aristotelis Pavlidis, Kaymakam Georges Halkidyos ve belediye meclis üyeleri, Türk ve Yunan iş adamları hazır bulundu. Yüksek makine mühendisi evli ve 2 çocuk babası Emre Köroğlu, Bodrum'da yaklaşık bin 100 metrekare içerisinde yeni makine parkuru ve ileri teknoloji ekipmanlar kullanarak ürettiği ürünleri, İstanköy çarşı merkezinde açtıkları 375 metrekarelik yeni mağazada satışa sunduklarını söyledi.

 

Talep üzerine mağazayı İstanköy'de hizmete açtıklarını, Yunan ortağıyla mağaza zincirini diğer adalara da yaymak istediklerini söyleyen Emre Köroğlu, "Komşu Yunanistan'da açtığımız ilk mağazanın ardından gördüğümüz ilgi bizleri sevindirdi. Bazı konularda hükümetler gerginlik yaşarken, biz gerek turizm gerekse ticaret konularında aksini yaparak Ege'nin bir barış ve dostluk denizi olması için güçlerimizi birleştirmekten çekinmiyoruz, aksine önümüzdeki aylarda Yunanistan'ın diğer adalarında da mağaza açmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

 

Köroğlu'nun ortağı Dimitris Sarantis, "Şu ana kadar özellikle turizm konusunda Bodrum'daki dostlarımızla işbirliği yapıyorduk. Ve ikili ilişkilerimizi geliştirmek için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünüyorduk. Yine turizm destekli bir sektörde işbirliği yapma kararı aldık. Adamızda böyle bir mağazaya ihtiyacımız vardı. Türk ortaklarımız ile ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Ticari ilişkilerin gelişmesi iki halkın yaşamlarına her yönde olumlu katkıda bulunacaktır" dedi.

 

Açılışta şef aşçı Aydın Şenol, bacasız fırında aynı anda tavuk, balık, et ve pizza pişirerek gösteri yaptı. Üretilen fırınlarda yemek pişerken yemek kokularının birbirine karışmadığı vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.