‘Yeşil turizm’ birlikteliği

TURİZM 18.06.2020 - 21:29, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

‘Yeşil turizm’ birlikteliği

Green Destination kapsamında, Uluslararası Quality Coast- Sürdürülebilir Kıyı Turizmi Ödül Programına başvuran Bodrum Belediyesi, başvuru için gerekli kriterlerden 15 tanesini 1 Temmuz 2020 tarihine kadar tamamlayacak.
Green Destination Quality Coast çalışmaları kapsamında, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sürdürülebilirlik Birimi tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bitez’deki bir otelde gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Banu Özberk ve Mustafa Çortoğlu’nun yanı sıra Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, BODER,  BİTAV ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin temsilcileri ile bazı turizmciler katıldı. Toplantıda, Bitez’in Quality Coast standartlarında bir kıyı planlamasına sahip olması adına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilerek, ödül için öngörülen kriterlerden 15’inin, 1 Temmuz tarihine kadar tamamlanacağı bildirildi. Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen sürecin, Bodrum’daki sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle hız kazanacağı vurgulandı.   Toplantı öncesi ve sonrasında yapılan iki farklı anketle, katılımcıların Green Destinations sertifikasyon süreçleriyle ilgili düşünceleri ve önerileri alındı. Bilgilendirme toplantılarına ilerleyen süreçlerde devam edileceği bildirildi.   Türkiye’de ilk kez “Sürdürülebilirlik Birimi” kuran Bodrum Belediyesi, diğer taraftan da 2021 yılında düzenlenecek Green Destinations Days’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen konferansa pek çok ülkeden turizm profesyonelleri ile turizm kentlerinin yerel yöneticileri katılıyor. Green Destinations Days 2021’in organizasyonu Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki Uluslararası İlişkiler birimi tarafından yürütülüyor.
Green Destination kapsamında, Uluslararası Quality Coast- Sürdürülebilir Kıyı Turizmi Ödül Programına başvuran Bodrum Belediyesi, başvuru için gerekli kriterlerden 15 tanesini 1 Temmuz 2020 tarihine kadar tamamlayacak.

Green Destination Quality Coast çalışmaları kapsamında, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sürdürülebilirlik Birimi tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bitez’deki bir otelde gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Banu Özberk ve Mustafa Çortoğlu’nun yanı sıra Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, BODER,  BİTAV ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin temsilcileri ile bazı turizmciler katıldı. Toplantıda, Bitez’in Quality Coast standartlarında bir kıyı planlamasına sahip olması adına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilerek, ödül için öngörülen kriterlerden 15’inin, 1 Temmuz tarihine kadar tamamlanacağı bildirildi. Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen sürecin, Bodrum’daki sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle hız kazanacağı vurgulandı.

 

Toplantı öncesi ve sonrasında yapılan iki farklı anketle, katılımcıların Green Destinations sertifikasyon süreçleriyle ilgili düşünceleri ve önerileri alındı. Bilgilendirme toplantılarına ilerleyen süreçlerde devam edileceği bildirildi.

 

Türkiye’de ilk kez “Sürdürülebilirlik Birimi” kuran Bodrum Belediyesi, diğer taraftan da 2021 yılında düzenlenecek Green Destinations Days’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen konferansa pek çok ülkeden turizm profesyonelleri ile turizm kentlerinin yerel yöneticileri katılıyor. Green Destinations Days 2021’in organizasyonu Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki Uluslararası İlişkiler birimi tarafından yürütülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.