Türkiye’de bir ilk Bodrum’da

YAŞAM 28.10.2020 - 20:23, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Türkiye’de bir ilk Bodrum’da

Bodrum Belediyesi, Cumhuriyetin Kuruluşunun 97. yılı dolayısıyla vatandaşlara bir sürpriz hazırladı. Ulu Önder Atatürk'ün bankta oturan heykeli, Bodrum Belediye Meydanı'nda sergilenmeye başladı. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan eser ilgi odağı oldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Esra Sağlık ile görüşen Başkan Ahmet Aras, Cumhuriyetin 97. yılı onuruna Belediye Meydanı'nda sergilenmek üzere Atatürk heykeli yapılmasını istedi.   Yapılan görüşmeler neticesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün 50'li yaşlarına ait olan bir fotoğrafından esinlenen Doç.Dr. Esra Sağlık ve ekip arkadaşı Doç.Dr. Orhan Tekin heykeli kısa sürede tamamladı. Bahse konu Atatürk'ün fotoğrafını modelleyen heykeltraşların yaptığı eser, bugüne kadar Atatürk'ün bankta oturan ilk heykeli olma özelliğini taşıyor.   Bugün gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunumu programının ardından vatandaşlar, Belediye Meydanı'nda sergilenen banktaki Atatürk heykelinin yanına oturarak hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta sıraya girdiler.
Bodrum Belediyesi, Cumhuriyetin Kuruluşunun 97. yılı dolayısıyla vatandaşlara bir sürpriz hazırladı. Ulu Önder Atatürk'ün bankta oturan heykeli, Bodrum Belediye Meydanı'nda sergilenmeye başladı. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan eser ilgi odağı oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Esra Sağlık ile görüşen Başkan Ahmet Aras, Cumhuriyetin 97. yılı onuruna Belediye Meydanı'nda sergilenmek üzere Atatürk heykeli yapılmasını istedi.

 

Yapılan görüşmeler neticesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün 50'li yaşlarına ait olan bir fotoğrafından esinlenen Doç.Dr. Esra Sağlık ve ekip arkadaşı Doç.Dr. Orhan Tekin heykeli kısa sürede tamamladı. Bahse konu Atatürk'ün fotoğrafını modelleyen heykeltraşların yaptığı eser, bugüne kadar Atatürk'ün bankta oturan ilk heykeli olma özelliğini taşıyor.

 

Bugün gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunumu programının ardından vatandaşlar, Belediye Meydanı'nda sergilenen banktaki Atatürk heykelinin yanına oturarak hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta sıraya girdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.