Bodrum'da alevler yükseldi, Milas’ta tehdit devam ediyor

YAŞAM 01.08.2021 - 12:15, Güncelleme: 01.08.2021 - 15:14
 

Bodrum'da alevler yükseldi, Milas’ta tehdit devam ediyor

Bodrum’u kabusa çeviren yangınlarda tehdit büyüyor, Milas’ta tehlike devam ediyor. Kontrol altına alınan İçmeler'de yeniden dumanlar yükseliyor.
Bodrum’da dün öğle saatlerinde Umurça’da başlayan ve İçmeler’e kadar yayılan yangın, bu sabaha karşı kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarına devam ederken, biraz önce bölgede yükselen alevler endişe yarattı. Alevlere orman ekipleri hemen müdahale etti. MİLAS HALA TEHDİT ALTINDA Beyciler’de dün başlayan ve Yukarı Mazı’yla Aşağı Mazı mahallelerinin boşaltılmasına neden olan yangın ise halen devam ediyor. Gece boyu karadan yoğun şekilde sürdürülen çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla hava desteği de katıldı. Gece boyu yaklaşık 1.100 kişi Mazı sahilinden Bodrum’a teknelerle taşındı ve ilçede bulunan çeşitli otellere yerleştirildi. Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı’da tehlike kısmen geçtikten sonra rüzgarın yön değiştirmesiyle yeniden tehdit altına girdi. Evlere ulaşan alevlere ekipler ve vatandaşlar müdahale etmeye çalışırken, evlerini tahliye etmeyen vatandaşlar, sahilde yeniden teknelere yönlendirdi.  TAHLİYELER DEVAM EDİYOR Çökertme ve Kisebükü'ne ulaşan alevler nedeniyle bölge halkı, denizden teknelerle tahliye ediliyor.  Henüz kontrol altına alınamayan yangın, Ören’e doğru ilerlerken ekipler ve vatandaşlar canla başla alevlerin önünü kesmek için uğraşıyor.
Bodrum’u kabusa çeviren yangınlarda tehdit büyüyor, Milas’ta tehlike devam ediyor. Kontrol altına alınan İçmeler'de yeniden dumanlar yükseliyor.

Bodrum’da dün öğle saatlerinde Umurça’da başlayan ve İçmeler’e kadar yayılan yangın, bu sabaha karşı kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarına devam ederken, biraz önce bölgede yükselen alevler endişe yarattı. Alevlere orman ekipleri hemen müdahale etti.

MİLAS HALA TEHDİT ALTINDA

Beyciler’de dün başlayan ve Yukarı Mazı’yla Aşağı Mazı mahallelerinin boşaltılmasına neden olan yangın ise halen devam ediyor. Gece boyu karadan yoğun şekilde sürdürülen çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla hava desteği de katıldı. Gece boyu yaklaşık 1.100 kişi Mazı sahilinden Bodrum’a teknelerle taşındı ve ilçede bulunan çeşitli otellere yerleştirildi. Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı’da tehlike kısmen geçtikten sonra rüzgarın yön değiştirmesiyle yeniden tehdit altına girdi. Evlere ulaşan alevlere ekipler ve vatandaşlar müdahale etmeye çalışırken, evlerini tahliye etmeyen vatandaşlar, sahilde yeniden teknelere yönlendirdi. 

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

Çökertme ve Kisebükü'ne ulaşan alevler nedeniyle bölge halkı, denizden teknelerle tahliye ediliyor. 

Henüz kontrol altına alınamayan yangın, Ören’e doğru ilerlerken ekipler ve vatandaşlar canla başla alevlerin önünü kesmek için uğraşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.