İşçilere toplu iş sözleşmesi

YAŞAM 04.02.2022 - 17:09, Güncelleme: 04.02.2022 - 17:09
 

İşçilere toplu iş sözleşmesi

Bodrum Belediyesi, Belediye İş Sendikası ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri (SODEMSEN) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, belediye çalışanlarını memnun etti.
Bodrum Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı öncesinde, belediye bünyesinde çalışan 388 işçi için 1 Ocak 2022’den geçerli olmak üzere 2 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Meclis üyelerinin huzurunda düzenlenen imza törenine, Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Belediye İş Sendikası Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cem Özer, İş Yeri Temsilcisi Mustafa Akgün ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel katıldı. EN DÜŞÜK MAAŞ 4 BİN 500 LİRA Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye çalışanlarının özlük haklarını yeniden düzenlediklerini ve bu yıl 4 bin 250 lira olarak belirlenen asgari ücretten sonra belediyedeki en düşük maaşı 4 bin 500 lira olarak belirlediklerini belirterek, açıklanan enflasyonun üzerine rakamlar vererek emekçilerin haklarını ödemeye çalıştıklarını kaydetti. Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizden geçtiğine işaret eden Başkan Aras şöyle devam etti “Her gün zamlarla karşı karşıyayız. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıdaya, kiralardan ulaşım ücretlerine kadar her şey çok ciddi bir şekilde arttı. Hatta şu anda verilen asgari ücret zammı sadece elektrik faturalarıyla geri alındı bile diyebiliriz. Bizim ekstra bir şeyler yapmamız zaten şarttı, gerekiyordu. Bu sözleşmeye göre, ilk yıl memura endekslendi kadrolu işçilerimiz. İkinci yılsa enflasyon oranında artış konusunda mutabakat sağladık. Ayrıca özlük haklarında da bazı düzenlemeler yapıldı. Ben herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." EMEKÇİ ENFLASYONA EZDİRİLMEDİ Geçtiğimiz hafta, DİSK ile imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Belediye İş Sendikası ek protokol anlaşmasını hatırlatan Başkan Aras, "Eşit işe eşit ücret prensibinden hareketle onları da enflasyona ezdirmedik. Aynı zamanda aynı işi yapan arkadaşlarıyla, kadrolu sözleşmeli biliyorsunuz değişik statüde arkadaşlarımız çalışmakta, onların da maaşlarını düzenlemeye çalıştık. Aynı şekilde Bodrum Belediyesi Gıda AŞ’de çalışan arkadaşlarımızın da yine sözleşmeleri imzalandı ve yeni asgari ücret zamları uygulandı. Bunun üzerine de yine Bodrum’daki şartları düşünerek biz de belediye bütçemiz doğrultusunda gerekli iyileştirmeleri yaptık" dedi. Belediye Başkanı Aras’a emekçinin yanında olduğu için teşekkür eden Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını diledi. Tarafların toplu iş sözleşmesinin imzalamasının ardından Belediye İş Sendikası tarafından Başkan Aras için hazırlatılan sürpriz doğum günü pastası kesildi.
Bodrum Belediyesi, Belediye İş Sendikası ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri (SODEMSEN) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, belediye çalışanlarını memnun etti.

Bodrum Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı öncesinde, belediye bünyesinde çalışan 388 işçi için 1 Ocak 2022’den geçerli olmak üzere 2 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Meclis üyelerinin huzurunda düzenlenen imza törenine, Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Belediye İş Sendikası Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cem Özer, İş Yeri Temsilcisi Mustafa Akgün ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel katıldı.

EN DÜŞÜK MAAŞ 4 BİN 500 LİRA

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye çalışanlarının özlük haklarını yeniden düzenlediklerini ve bu yıl 4 bin 250 lira olarak belirlenen asgari ücretten sonra belediyedeki en düşük maaşı 4 bin 500 lira olarak belirlediklerini belirterek, açıklanan enflasyonun üzerine rakamlar vererek emekçilerin haklarını ödemeye çalıştıklarını kaydetti. Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizden geçtiğine işaret eden Başkan Aras şöyle devam etti “Her gün zamlarla karşı karşıyayız. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıdaya, kiralardan ulaşım ücretlerine kadar her şey çok ciddi bir şekilde arttı. Hatta şu anda verilen asgari ücret zammı sadece elektrik faturalarıyla geri alındı bile diyebiliriz. Bizim ekstra bir şeyler yapmamız zaten şarttı, gerekiyordu. Bu sözleşmeye göre, ilk yıl memura endekslendi kadrolu işçilerimiz. İkinci yılsa enflasyon oranında artış konusunda mutabakat sağladık. Ayrıca özlük haklarında da bazı düzenlemeler yapıldı. Ben herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

EMEKÇİ ENFLASYONA EZDİRİLMEDİ

Geçtiğimiz hafta, DİSK ile imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Belediye İş Sendikası ek protokol anlaşmasını hatırlatan Başkan Aras, "Eşit işe eşit ücret prensibinden hareketle onları da enflasyona ezdirmedik. Aynı zamanda aynı işi yapan arkadaşlarıyla, kadrolu sözleşmeli biliyorsunuz değişik statüde arkadaşlarımız çalışmakta, onların da maaşlarını düzenlemeye çalıştık. Aynı şekilde Bodrum Belediyesi Gıda AŞ’de çalışan arkadaşlarımızın da yine sözleşmeleri imzalandı ve yeni asgari ücret zamları uygulandı. Bunun üzerine de yine Bodrum’daki şartları düşünerek biz de belediye bütçemiz doğrultusunda gerekli iyileştirmeleri yaptık" dedi.

Belediye Başkanı Aras’a emekçinin yanında olduğu için teşekkür eden Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

Tarafların toplu iş sözleşmesinin imzalamasının ardından Belediye İş Sendikası tarafından Başkan Aras için hazırlatılan sürpriz doğum günü pastası kesildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.