Kale Okulları Kocaeli’ne verdiği sözü tuttu

YAŞAM 26.07.2021 - 21:18, Güncelleme: 26.07.2021 - 21:18
 

Kale Okulları Kocaeli’ne verdiği sözü tuttu

Kale Okulları örnek eğitim-öğretim modeli ile çalışmalarına devam ederken, eğitime yatırım yapmaya tüm hızıyla devam ediyor.
KALE OKULLARININ EĞİTİME YATIRIMI DEVAM EDİYOR! Kale Okulları örnek eğitim-öğretim modeli ile eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ocak ayında 35 milyonluk yatırıma imza atan Kale, Yenilenebilir Enerji Lisesinin inşaatının sonuna geldi. Pandemiye rağmen altı ay içerisinde inşaatı tamamlanan okulun kuruluş dosyası, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek. YENİ NESİL LİSE KOCAELİ’NDE İNŞA EDİLDİ Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi, yaklaşık 8 bin metrekarelik kapalı alan, 4 bin metrekarelik bahçe alanı olmak üzere 12 bin alana kurulan, 1500 öğrenci kontenjanıyla 65 derslikli bir öğrenim kompleksi olarak öğrencilerle buluşacak. ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİNDE KALE’DE VAR! Dünyada en az 30 ülke, halihazırda enerji arzlarının yüzde 20'sinden fazlasını sağlayan yenilenebilir enerjiye sahip. Yenilenebilir enerji sistemleri hızla daha verimli ve ucuz hale geliyor ve toplam enerji tüketimindeki payları artıyor. Uluslararası kamuoyu araştırmalarında, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi, yenilenebilir kaynakların en güçlüsü olarak karşımıza çıkıyor. Enerji maliyetlerindeki artışlar, yabancı enerji kaynaklarına bağımlılık ve sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik baskılar göz önüne alındığında yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi son yıllarda daha fazla artıyor, bu kaynaklar çok daha fazla önem arz ediyor. Yenilenebilir teknolojiler aynı zamanda enerjinin, insani gelişme için genellikle çok önemli olduğu kırsal ve uzak bölgeler ve gelişmekte olan ülkeler için de çok uygun. Bu kapsamda, Kale Okulları bu gerçek dahilinde hareket ettiğini vurgulayarak, Kale Kocaeli Yenilebilir Enerji Lisesi’yle ülkemize bu yönde katkılar sunmaya devam ediyor. Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, “Eğitim Kale’nin işidir” diyerek; “Büyük özen ve planlama ile yatırım yaptığımız yeni okulumuz Türkiye’mize ve Kocaeli’mize hayırlı olsun. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi bölümünün nihai amacı daha az maliyet gerektiren, çevreye az zarar veren veya hiç vermeyen yeni enerji kaynaklarını bulmak ve kullandırmaya özendirmektir.  Bu nedenle Kale Okulları olarak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi alanında yenilenebilir enerji lisemizi açarak bu konuda ülkemize bu alanda uzman personeller yetiştirmeye devam ediyoruz. Her büyük hareket küçük bir adımla başlar. Bu konuda ilk olmanın da haklı gururunu duyuyoruz” dedi.
Kale Okulları örnek eğitim-öğretim modeli ile çalışmalarına devam ederken, eğitime yatırım yapmaya tüm hızıyla devam ediyor.

KALE OKULLARININ EĞİTİME YATIRIMI DEVAM EDİYOR!

Kale Okulları örnek eğitim-öğretim modeli ile eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ocak ayında 35 milyonluk yatırıma imza atan Kale, Yenilenebilir Enerji Lisesinin inşaatının sonuna geldi. Pandemiye rağmen altı ay içerisinde inşaatı tamamlanan okulun kuruluş dosyası, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

YENİ NESİL LİSE KOCAELİ’NDE İNŞA EDİLDİ

Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi, yaklaşık 8 bin metrekarelik kapalı alan, 4 bin metrekarelik bahçe alanı olmak üzere 12 bin alana kurulan, 1500 öğrenci kontenjanıyla 65 derslikli bir öğrenim kompleksi olarak öğrencilerle buluşacak.

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİNDE KALE’DE VAR!

Dünyada en az 30 ülke, halihazırda enerji arzlarının yüzde 20'sinden fazlasını sağlayan yenilenebilir enerjiye sahip. Yenilenebilir enerji sistemleri hızla daha verimli ve ucuz hale geliyor ve toplam enerji tüketimindeki payları artıyor. Uluslararası kamuoyu araştırmalarında, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi, yenilenebilir kaynakların en güçlüsü olarak karşımıza çıkıyor. Enerji maliyetlerindeki artışlar, yabancı enerji kaynaklarına bağımlılık ve sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik baskılar göz önüne alındığında yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi son yıllarda daha fazla artıyor, bu kaynaklar çok daha fazla önem arz ediyor. Yenilenebilir teknolojiler aynı zamanda enerjinin, insani gelişme için genellikle çok önemli olduğu kırsal ve uzak bölgeler ve gelişmekte olan ülkeler için de çok uygun. Bu kapsamda, Kale Okulları bu gerçek dahilinde hareket ettiğini vurgulayarak, Kale Kocaeli Yenilebilir Enerji Lisesi’yle ülkemize bu yönde katkılar sunmaya devam ediyor.

Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, “Eğitim Kale’nin işidir” diyerek; “Büyük özen ve planlama ile yatırım yaptığımız yeni okulumuz Türkiye’mize ve Kocaeli’mize hayırlı olsun. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi bölümünün nihai amacı daha az maliyet gerektiren, çevreye az zarar veren veya hiç vermeyen yeni enerji kaynaklarını bulmak ve kullandırmaya özendirmektir.  Bu nedenle Kale Okulları olarak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi alanında yenilenebilir enerji lisemizi açarak bu konuda ülkemize bu alanda uzman personeller yetiştirmeye devam ediyoruz. Her büyük hareket küçük bir adımla başlar. Bu konuda ilk olmanın da haklı gururunu duyuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.