SEKTÖR HAREKETLİ BEKLENTİLER YÜKSEK

EKONOMİ 31.12.2019 - 11:01, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

SEKTÖR HAREKETLİ BEKLENTİLER YÜKSEK

Gayrimenkul sektöründe 2018 yılı sonu ve 2019 yılı başında düşen satışlar uzun süre sonra yeniden hareketlendi ve sektörde rakamlar ilk kez yönünü yukarı doğru çevirdi. Bodrum’da yatırım yapmak isteyenler ise sosyal yaşamı destekleyen, çevreci ve teknoloji odaklı yapıları tercih ediyor.
2019’un son saatlerini yaşadığımız bu anlarda konut sektöründeki hareketlilik göze çarpıyor. Tapu dairesinde iş yükü fazlalaşırken, ev almak isteyen vatandaşlar tapu harcı indirimi ve sıfır konutta KDV indirimi için sunulan fırsatın 2020 yılında da devam ettirilmesini talep etti.   Öte yandan Bodrum’da konut satışları artarken, ev almak isteyenler daha çok sıfır inşaatları tercih ediyor. Bir çok yeni inşaatı detaylı olarak inceleyen vatandaşlar, konutlarda daha önce yaşanan rutubet sorunu, sosyal alan azlığı, dar sıkışık evler gibi olumsuzlukları bir daha yaşamak istemiyor. Kanuna göre deprem mevzuatına uygun olarak inşa edilen yapılar daha çok tercih edilirken, sosyal yaşam alan tercihi ön plana çıkıyor.     HERKES KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ TEMİZLEMELİ Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Algüller İnşaat sahibi Tolga Algül, Bodrum’da koruma kullanma dengesinin mutlaka gözetilmesi gerektiğini söyledi. Algül yeni yapı imalatlarının altyapı ve çevreye destek olan yapıda olması gerektiğini söyleyerek; “Bodrum’un yıllardır süregelen alt yapı sorunu var. Yeni inşaatların mutlaka altyapıya destek olması gerekir. Bu yönde belediye yoğun şekilde çalışıyor. Ancak bu sorun tek başına belediyeye yıkılmamalı. Bizlerde elimizden geldiğince destek olmalıyız. Yapılan inşaatların alt yapıyı destekleyici olması, inşaata giden yolların alt yapısının yapılması, yapıların mutlaka çevreyi gözeten, çevreye saygılı yapılar olması gerekir. Ayrıca konutların her biri sosyal yaşamı ve gelişen teknolojiyi desteklemeli. Her bir konut için sosyal yaşam ve doğa gözetilmeli. Bu sayede hem Bodrum’un yapısı korunur, hem alt yapı sorunları biter, hem de konut alan vatandaşlar uzun yıllar yuvalarında sorunsuz ve huzurlu yaşarlar. Kısacası herkes kendi kapısının önünü temizlerse Bodrum’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan olumsuzluklar artık yaşanmaz, yatırımcı, belediye ve vatandaşlar daha huzurlu olur” dedi.
Gayrimenkul sektöründe 2018 yılı sonu ve 2019 yılı başında düşen satışlar uzun süre sonra yeniden hareketlendi ve sektörde rakamlar ilk kez yönünü yukarı doğru çevirdi. Bodrum’da yatırım yapmak isteyenler ise sosyal yaşamı destekleyen, çevreci ve teknoloji odaklı yapıları tercih ediyor.

2019’un son saatlerini yaşadığımız bu anlarda konut sektöründeki hareketlilik göze çarpıyor. Tapu dairesinde iş yükü fazlalaşırken, ev almak isteyen vatandaşlar tapu harcı indirimi ve sıfır konutta KDV indirimi için sunulan fırsatın 2020 yılında da devam ettirilmesini talep etti.

 

Öte yandan Bodrum’da konut satışları artarken, ev almak isteyenler daha çok sıfır inşaatları tercih ediyor. Bir çok yeni inşaatı detaylı olarak inceleyen vatandaşlar, konutlarda daha önce yaşanan rutubet sorunu, sosyal alan azlığı, dar sıkışık evler gibi olumsuzlukları bir daha yaşamak istemiyor. Kanuna göre deprem mevzuatına uygun olarak inşa edilen yapılar daha çok tercih edilirken, sosyal yaşam alan tercihi ön plana çıkıyor.

 

 

HERKES KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ TEMİZLEMELİ

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Algüller İnşaat sahibi Tolga Algül, Bodrum’da koruma kullanma dengesinin mutlaka gözetilmesi gerektiğini söyledi. Algül yeni yapı imalatlarının altyapı ve çevreye destek olan yapıda olması gerektiğini söyleyerek; “Bodrum’un yıllardır süregelen alt yapı sorunu var. Yeni inşaatların mutlaka altyapıya destek olması gerekir. Bu yönde belediye yoğun şekilde çalışıyor. Ancak bu sorun tek başına belediyeye yıkılmamalı. Bizlerde elimizden geldiğince destek olmalıyız. Yapılan inşaatların alt yapıyı destekleyici olması, inşaata giden yolların alt yapısının yapılması, yapıların mutlaka çevreyi gözeten, çevreye saygılı yapılar olması gerekir. Ayrıca konutların her biri sosyal yaşamı ve gelişen teknolojiyi desteklemeli. Her bir konut için sosyal yaşam ve doğa gözetilmeli. Bu sayede hem Bodrum’un yapısı korunur, hem alt yapı sorunları biter, hem de konut alan vatandaşlar uzun yıllar yuvalarında sorunsuz ve huzurlu yaşarlar. Kısacası herkes kendi kapısının önünü temizlerse Bodrum’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan olumsuzluklar artık yaşanmaz, yatırımcı, belediye ve vatandaşlar daha huzurlu olur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.