Süslü Kadınlar pedal çevirdi

YAŞAM 20.09.2021 - 10:22, Güncelleme: 20.09.2021 - 10:22
 

Süslü Kadınlar pedal çevirdi

Balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi.
Bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 2013'te başlatılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 9'uncusu, Muğla'da çok sayıda bisikletli kadının katılımıyla gerçekleştirildi. Balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi. Bisikletlerine "Süslü kadınlar" yazılı pankart asan ve meydanda müzik eşliğinde dans eden kadınlara, çevredekiler de destek verdi. Kadınlar daha sonra, Zübeyde Hanım, Hasan Ali Yücel ve Cumhuriyet Caddesinde pedal çevirdi. Etkinlikte konuşan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Muğla Gönüllüsü Aylin Bal, turun hiçbir kurum, kuruluş ve dernekle bağlantısı olmaksızın sadece yılda bir gün yapıldığını söyledi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 2013 yılında İzmir'de başladığını ve 9'uncusunun düzenlendiğini belirten Bal, "Turumuz bu yıl 150 şehirde ve 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız olarak gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor. Bu gerçekten çok gurur verici bir şey." dedi. Bal, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun, "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlendiğini dile getirdi. Etkinliğe katılan Eda Karataş da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na her yıl düzenli olarak katıldığını, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.
Balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi.

Bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 2013'te başlatılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 9'uncusu, Muğla'da çok sayıda bisikletli kadının katılımıyla gerçekleştirildi.

Balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi.

Bisikletlerine "Süslü kadınlar" yazılı pankart asan ve meydanda müzik eşliğinde dans eden kadınlara, çevredekiler de destek verdi.

Kadınlar daha sonra, Zübeyde Hanım, Hasan Ali Yücel ve Cumhuriyet Caddesinde pedal çevirdi.

Etkinlikte konuşan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Muğla Gönüllüsü Aylin Bal, turun hiçbir kurum, kuruluş ve dernekle bağlantısı olmaksızın sadece yılda bir gün yapıldığını söyledi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 2013 yılında İzmir'de başladığını ve 9'uncusunun düzenlendiğini belirten Bal, "Turumuz bu yıl 150 şehirde ve 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız olarak gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor. Bu gerçekten çok gurur verici bir şey." dedi.

Bal, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun, "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlendiğini dile getirdi.

Etkinliğe katılan Eda Karataş da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na her yıl düzenli olarak katıldığını, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.