TES-İŞ Başkanı; Kimse ekmeğimizle oynamaya kalkmasın!

GÜNDEM 14.01.2023 - 12:19, Güncelleme: 14.01.2023 - 12:19
 

TES-İŞ Başkanı; Kimse ekmeğimizle oynamaya kalkmasın!

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Yeniköy Kemerköy Termik santrallerinde yaşanan kömür sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı.
Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, bölgede 5 bin kişinin santrallerden ekmek yediğini ve işçilerin Akbelen ormanı ile ilgili tartışmalardan dolayı kaygılı olduğunu belirtti. Fatih Erçelik şunları söyledi; “Bu açıklamayı yapmamızın sebebi Yatağan Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşadığımız sıkıntılar ve son süreçteki geldiğimiz özellikle Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşadığımız kömür sıkıntısıyla ilgili bir açıklama yapma gereğini duyduk. Bu santral biliyorsunuz seksen dört seksen beş yıllarında başlamış ve ondan sonra devreye alınan santralemizdir. Ne kadar özel sektör de olsa, bizim yaptığımız üretim bir kamusal hizmettir, kamusal haktır. Nasıl sağlık hakkı diyorsak, enerji üretmek ve enerji kullanmak da bir haktır. Ve özellikle bu çevrede çalışan arkadaşların hepsi bu bölgenin insanlarıdır. Biz de ülkemizin ve çevremizin aydınlığı için enerji üretimi ne olursa olsun üretmeye devam edeceğiz. Elektrik kullanmayacaksak kullandığımız telefon bile bir madenden yapılıyor. Elektrik olmazsa televizyonlarımız çalışmaz. Sağlıkçılar çalışmaz Ameliyatlar olmaz. Enerji bir haktır diyoruz. Enerjinin mutlaka olması gerektiğine inanıyoruz. Ve özellikle siyasilere sesleniyoruz bu konuda. Marjinal guruplara sesleniyoruz. Bizim ekmeğimizle oynamayın. İşçi kaygılı bu durumda. Bu bölgede yaklaşık beş bin kişi ekmek yiyor. Bunun çarpanıyla birlikte yaklaşık yirmi bin kişi yapıyor. Bu bölgenin dinamosu. Özellikle Akbelen'e gelen siyasetçilerle en son konuştuğumuz zaman bunları marjinal gruplar destekliyorlar. Bunu zeytin mitinginde de gördük. Şu anda çadırda da kimlerin durduğunu, ne yapmak istediklerini, ülkeyi nereye götürmek istediklerini ve Muğla'da siyasi konjonktürde neler değiştirmek istediklerini bizler biliyoruz. Bunu yapan sayın vekillere de sesleniyoruz. Bizler de seçmeniz. Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde 1000 tane çalışan arkadaşımızdan 900’ü o bölgenin insanları, o bölgenin çocukları. Ve onların da çocuklarıyla ilgili şöyle bir kaygısı var; Babam işsiz kalırsa ne olacak? Ben okuluma nasıl gideceğim? Nasıl geçimimi sağlayacağım? Böyle bir kaygı ciddi anlamda var. Bizim bu kaygıdan önce daha çok bu ülkeye verdiğimiz bir değer de var. Değer katıyoruz, emek harcıyoruz. Bizim ekmeğimizle oynayanın biz de ekmeğiyle oynamak için elimizden gelen ve gücümüz nereye kadar yeterse elimizden gelen bütün şeyi de yaparız diye söylüyoruz. Bizim tekrar ekmeğimizle oynayan olursa biz de onların ekmeğiyle oynamak için dün nasıl sokaklara, yollara düştüysek bugün aynı şekilde sokaklara ve yollara düşmeye hazırız.
Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Yeniköy Kemerköy Termik santrallerinde yaşanan kömür sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı.

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, bölgede 5 bin kişinin santrallerden ekmek yediğini ve işçilerin Akbelen ormanı ile ilgili tartışmalardan dolayı kaygılı olduğunu belirtti.

Fatih Erçelik şunları söyledi;

“Bu açıklamayı yapmamızın sebebi Yatağan Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşadığımız sıkıntılar ve son süreçteki geldiğimiz özellikle Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde yaşadığımız kömür sıkıntısıyla ilgili bir açıklama yapma gereğini duyduk. Bu santral biliyorsunuz seksen dört seksen beş yıllarında başlamış ve ondan sonra devreye alınan santralemizdir. Ne kadar özel sektör de olsa, bizim yaptığımız üretim bir kamusal hizmettir, kamusal haktır. Nasıl sağlık hakkı diyorsak, enerji üretmek ve enerji kullanmak da bir haktır. Ve özellikle bu çevrede çalışan arkadaşların hepsi bu bölgenin insanlarıdır. Biz de ülkemizin ve çevremizin aydınlığı için enerji üretimi ne olursa olsun üretmeye devam edeceğiz. Elektrik kullanmayacaksak kullandığımız telefon bile bir madenden yapılıyor. Elektrik olmazsa televizyonlarımız çalışmaz. Sağlıkçılar çalışmaz Ameliyatlar olmaz. Enerji bir haktır diyoruz. Enerjinin mutlaka olması gerektiğine inanıyoruz. Ve özellikle siyasilere sesleniyoruz bu konuda. Marjinal guruplara sesleniyoruz. Bizim ekmeğimizle oynamayın. İşçi kaygılı bu durumda. Bu bölgede yaklaşık beş bin kişi ekmek yiyor. Bunun çarpanıyla birlikte yaklaşık yirmi bin kişi yapıyor. Bu bölgenin dinamosu. Özellikle Akbelen'e gelen siyasetçilerle en son konuştuğumuz zaman bunları marjinal gruplar destekliyorlar. Bunu zeytin mitinginde de gördük. Şu anda çadırda da kimlerin durduğunu, ne yapmak istediklerini, ülkeyi nereye götürmek istediklerini ve Muğla'da siyasi konjonktürde neler değiştirmek istediklerini bizler biliyoruz. Bunu yapan sayın vekillere de sesleniyoruz. Bizler de seçmeniz. Yeniköy ve Kemerköy termik santralinde 1000 tane çalışan arkadaşımızdan 900’ü o bölgenin insanları, o bölgenin çocukları. Ve onların da çocuklarıyla ilgili şöyle bir kaygısı var; Babam işsiz kalırsa ne olacak? Ben okuluma nasıl gideceğim? Nasıl geçimimi sağlayacağım?

Böyle bir kaygı ciddi anlamda var. Bizim bu kaygıdan önce daha çok bu ülkeye verdiğimiz bir değer de var. Değer katıyoruz, emek harcıyoruz. Bizim ekmeğimizle oynayanın biz de ekmeğiyle oynamak için elimizden gelen ve gücümüz nereye kadar yeterse elimizden gelen bütün şeyi de yaparız diye söylüyoruz. Bizim tekrar ekmeğimizle oynayan olursa biz de onların ekmeğiyle oynamak için dün nasıl sokaklara, yollara düştüysek bugün aynı şekilde sokaklara ve yollara düşmeye hazırız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrumgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.